«Άλμα δεκαετίας μετά τον κάβο της πανδημίας»

21/03/2021, 20:17
«Άλμα δεκαετίας μετά τον κάβο της πανδημίας»

Για «άλμα δεκαετίας μετά τον κάβο της πανδημίας» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», και υπογραμμίζει ότι θέλει να παρουσιάσει «μια αλλαγμένη χώρα στο τέλος της τετραετίας».

Ο πρωθυπουργός απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών και όπως αναφέρει επιθυμεί να θέσει στην κρίση των πολιτών συνολικά την πολιτική του και τα «παραδοτέα» που αφορούν στην ανάταξη της οικονομίας.

«Θέλω την τετραετία να παρουσιάσω στους Έλληνες μια αλλαγμένη χώρα. Και να συγκριθούν τα πάντα: ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, η αποτελεσματικότερη κυβέρνηση, το έργο, οι επιδόσεις και η θέση της Ελλάδας στις δύο περιόδους».

Ο πρωθυπουργός δίνει το «πράσινο φως» για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, υπολογίζει ότι το επόμενο διάστημα θα διαμορφωθούν συνθήκες ισχυρής ανάπτυξης, ενώ προσβλέπει στους εμβολιασμούς, υπόσχεται την επιτάχυνσή τους.

Η στρατηγική κατά της πανδημίας – Τα έχουμε καταφέρει καλύτερα από άλλες χώρες

“Είμαι αισιόδοξος ότι φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορωνοϊό και τελικά θα βγούμε νικητές” δηλώνει ο κύριος Μητσοτάκης, ξεδιπλώνοντας τους πυλώνες της στρατηγικής της Κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο πρώτος πυλώνας είναι η περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ και covid testing σε πιο εκτεταμένη κλίμακα. Επισημαίνει μάλιστα ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων αν χρειαστεί. Δηλώνει ότι το δημόσιο σύστημα υγείας ανταποκρίθηκε πλήρως και ακόμη ότι γκρεμίστηκαν τα στερεότυπα περί «τεμπέλη» δημοσίου υπαλλήλου.

Ο δεύτερος πυλώνας, «είναι η μερική αποσυμπίεση της κοινωνίας με μέτρα που θα δίνουν στους πολίτες μια ανάσα ελευθερίας και στη συνέχεια, με ρυθμίσεις που θα απελευθερώνουν προσεκτικά οικονομικές δραστηριότητες».

Ως πρώτο βήμα αναφέρει το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου, εκτιμώντας ότι αυτό θα λειτουργήσει ως «βαλβίδα εκτόνωσης» και θα πεισθούν οι πολίτες να επανέλθουν στην τήρηση των κανόνων «που έχουν ατονήσει».

Εκτιμά ότι “παρά τις δυσκολίες η χώρα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες” και προσθέτει ότι “εάν η Ελλάδα είχε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους, σήμερα θα θρηνούσαμε τα διπλάσια θύματα”.

Αναφερόμενος στην επίταξη του ιδιωτικοιύ τομέα της Υγείας, επισημαίνει ότι “εάν είχαμε σπεύσει να κάνουμε αυτό που ζητούσε η αντιπολίτευση από τον περασμένο Απρίλιο, θα είχαμε κάνει επιτάξεις χωρίς να τις χρειαζόμασταν τότε, ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια. Όμως τώρα που απαιτείται η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, προχωράμε σε πρώτη φάση σε συνεργασία μαζί του”.

«Ο Αλέξης Τσίπρας προτιμά τον δρόμο από το νόμο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρίνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις, κατηγορώντας τον για υγειονομικό αλλά και για κοινωνικό σαμποτάζ…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «προτιμά τον δρόμο από το νόμο» και απαντώντας στην πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτικό μορατόριουμ», τον κατηγορεί ότι θέλει τη Δημοκρατία σε καραντίνα, τη Βουλή να μην νομοθετεί και να μην αποφασίζει η κυβέρνηση υπό την απειλή διαδηλώσεων. Για θέμα του καταδικασθέντος στελέχους της 17Ν, τονίζει ότι “η δημοκρατία δεν υποχώρησε στον εκβιασμό του Κουφοντίνα”.