Α. Τσίπρας: Κατάσταση πολέμου στα νοσοκομεία

22/03/2021, 14:21
Α. Τσίπρας: Κατάσταση πολέμου στα νοσοκομεία

«Τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια;» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «εικόνα κατάστασης πολέμου» στα νοσοκομεία της Αττικής και για κυβέρνηση «χωρίς σχέδιο».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει covid free τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

«Δίπλα μας, εδώ, είναι το Ερρίκος Ντυνάν, ένα μεγάλο νοσοκομείο που θα μπορούσε να περιθάλψει covid περιστατικά με πολλές κλίνες σε ΜΕΘ, η κυβέρνηση όμως επιλέγει να μη συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της Υγείας και όταν κάποιες μικρές μονάδες επιτάσσονται, επιτάσσονται με διπλάσιο νοσήλιο, κάνοντας δώρο -ουσιαστικά- στην ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι αναγκάζοντάς τη να βάλει πλάτη σ' αυτήν την κρίσιμη στιγμή», ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η εικόνα, σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, είναι εικόνα κατάστασης πολέμου. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει με αυταπάρνηση, πάνω από τις δυνάμεις του, τις υπηρεσίες στον άνθρωπο, όμως η συσσώρευση ασθενών που έχουν ανάγκη να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και η έλλειψη κλινών δημιουργεί μια κατάσταση πολέμου».

Όπως υπογράμμισε, «το μεγάλο ερώτημα είναι, δεν μπορούσαν όλο αυτό το διάστημα -ένας χρόνος έχει περάσει- να γίνουν προσλήψεις στις συγκεκριμένες ειδικότητες, παρά τρέχουν τώρα χωρίς σχέδιο να επιτάξουν 200 γιατρούς;».

Τέλος, σημείωσε ότι «σε μια δύσκολη στιγμή όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη, είτε αφορά ιδιώτες κλινικάρχες είτε ιδιώτες γιατρούς, και η κυβέρνηση οφείλει να έχει σχέδιο και να ενισχύσει έστω και στο "και πέντε" το ΕΣΥ».