ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατ. πολιτών "χάρισε" στην Cisco η Νίκη Κεραμέως

22/03/2021, 20:31
ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατ. πολιτών

Αναθέσεις εκατομυρίων ευρώ και παραχώρηση προσωπικών δεδομένων 1,5 εκατομυρίου πολιτών περιλαμβάνει η σύμβαση μεταξύ υπουργείου Παιδείας και Cisco για την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας εξηγήσεις από την υπουργό Νίκη Κεραμέως.

«Με μια κίνηση της τελευταίας στιγμής, χωρίς καν σχετική ανακοίνωση προς τους αρμόδιους συντάκτες Παιδείας, η κυρία Κεραμέως ανάρτησε "στα μουλωχτά" τις συμβάσεις του υπουργείου της με τη CISCO για την τηλε-εκπαίδευση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Και όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, "...εν όψει της σημερινής κοινοβουλευτικής απάντησης στον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, η κα υπουργός αναγκάστηκε να προσποιηθεί ότι ανταποκρίνεται στο εδώ και ένα χρόνο αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης να δώσει στη δημοσιότητα τις σκανδαλώδεις συμβάσεις"

Από το σχετικό έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που η κα Κεραμέως με πονηρό τρόπο ανάρτησε προκύπτει ότι όσα εμφάνιζε ως δωρεά μέχρι σήμερα, τελικά μόνο δωρεά δεν ήταν. Αντίθετα, κάθε «δωρεά» συνοδευόταν από αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Η κυβέρνηση όμως δεν έμεινε εκεί. Φρόντισε αυτή να δωρίσει στην εταιρεία κρίσιμα προσωπικά δεδομένα από 1,5 εκ πολίτες. Τώρα γίνεται καθαρό γιατί εδώ και ένα χρόνο η κα Κεραμέως κρύβει τις σχετικές συμβάσεις. Η κα Κεραμέως και η κυβέρνηση συνολικά θα απολογηθούν στους πολίτες για αυτή την αδιανόητη επιλογή που μετατρέπει τα προσωπικά δεδομένα πολιτών σε πεδίο εμπορικής εκμετάλλευσης και επεξεργασίας από ιδιωτικές εταιρίες.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση και η κα Κεραμέως εκμεταλλεύονται με απύθμενο θράσος τη δραματική κατάσταση που βιώνουν ένα χρόνο τώρα οι μαθητές και οι γονείς τους και κάνουν την πανδημία ευκαιρία πλουτισμού για τους αρεστούς τους".