Γ. Γεραπετρίτης: Λίγο πριν τη Μ. Εβδομάδα η απόφαση για «Πάσχα στο χωριό»

08/04/2021, 12:16
Γ. Γεραπετρίτης: Λίγο πριν τη Μ. Εβδομάδα η απόφαση για «Πάσχα στο χωριό»

Για μετά το Πάσχα μετατίθεται το άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως η εστίαση, το ίδιο και για τα σχολεία, δημοτικά και γυμνάσια, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος αναφορικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα τόνισε ότι οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν από τη Μ. Εβδομάδα, αφού πρώτα μελετηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα εκείνη την περίοδο.

Παράλληλα, προειδοποίησε για αυτήν καθ' αυτήν την πανδημία ότι «κινούμαστε λιγάκι στο άγνωστο» λόγω των μεταλλάξεων του ιού, όπως και της μετατόπισης του προβλήματος σε νεότερες ηλικίες.

Και, θέτοντας ένα άλλο ζήτημα, σημείωσε με έμφαση: «Ορισμένοι θεωρούν ότι θα πρέπει να είμαστε αρκετά προστατευτικοί με τις νεότερες ηλικίες. Όμως, η αντίθετη άποψη που πρυτάνευσε και ορθώς κατά την άποψή μου, το πρώτο και βασικό είναι ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν διατηρήσει τα σχολεία ανοιχτά. Ακόμη και με πολύ χειρότερα επιδημιολογικά δεδομένα τα σχολεία έμειναν ανοιχτά, δεν υπάρχει καμία ιδιαιτερότητα στην Ελλάδα».

Ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στο «Θέμα 104,6 FM», χαρακτήρισε εργαλείο επανάστασης τα self test τα οποία θα βοηθήσουν στο άνοιγμα του Λυκείου. Όσον αφορά την ανησυχία που έχει εκφραστεί για τυχόν ψευδείς δηλώσεις, εξήγησε ότι σε περίπτωση που δηλωθεί ψευδώς ένα θετικό τεστ τότε υπάρχει κίνδυνος να είναι φορέας μολύνοντας κόσμο γύρω του.

Αναφερόμενος στη δημοσιοποίηση των ψήφων από την Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας που έγινε για πρώτη φορά, εξήγησε ότι έγινε για λόγους διαφάνειας. Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης εξήγησε ότι η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις της πλειοψηφίας της επιτροπής. Όμως, δεν έκρυψε ότι η κυβέρνηση σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει πάρει τις δικές της αποφάσεις σε ελάσσονα θέματα.