Γεωργιάδης: Ειδική ενίσχυση για γυμναστήρια - Πότε ανοίγουν κέντρα αισθητικής, σχολές οδηγών

10/04/2021, 12:17
Γεωργιάδης: Ειδική ενίσχυση για γυμναστήρια - Πότε ανοίγουν κέντρα αισθητικής, σχολές οδηγών

Σχετικά με τα γυμναστήρια, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι θα ανοίξουν τελευταία

Το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος της οικονομίας έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε την ανάγκη να επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, και χθες ζήτησε να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, ωστόσο η Επιτροπή "δίστασε και είπε να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα για να επανεξεταστεί το ζήτημα".

Σχετικά με τα γυμναστήρια, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι θα ανοίξουν τελευταία, καθώς όταν κάνεις γυμναστική δεν μπορείς να φοράς μάσκα, εισπνέεις και εκπνέεις με ταχύτητα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για μετάδοση του ιού. Υπογράμμισε ωστόσο ότι θα υπάρξει ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση.

Για την εστίαση ανέφερε ότι η επαναλειτουργίας της, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός, θα γίνει μετά το Πάσχα. Στο πλαίσιο αυτό στις αρχές Μαΐου, το αργότερο μέχρι τις 10 του μηνός, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να λάβουν οι επιχειρήσεις την ειδική ενίσχυση για την επανεκκίνησή τους.

Σχολιάζοντας την παράταση του lockdown στην Κοζάνη, για τα οποία η Επιτροπή αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά και την επόμενη εβδομάδα, επισήμανε ότι δεν δικαιολογείται μετά από τόσο καιρό να κατέχει αυτό το αρνητικό ρεκόρ.