Διευκρινίσεις ΣΥΡΙΖΑ σε Χατζηδάκη για τα άρθρα που ψήφισε

16/06/2021, 23:36
Διευκρινίσεις ΣΥΡΙΖΑ σε Χατζηδάκη για τα άρθρα που ψήφισε

Διευκρινίσεις για την ψήδιση άρθρων στο εργασιακό νομοσχέδιο δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, με ανακοίνωση του και  μετά και από τις "εξηγησεις" που ζήτησε ο υπουργός, σχολιάζοντας ότι ψήφισαν τα μισά άρθρα του νομοσχεδίου. 

Με ανακοίνωση ή Κουμουνδουρου σημειώνει πως " Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης νομίζουν ότι θα εξαπατήσουν τους πολίτες και τους εργαζόμενους όπως εξαπατούν τις τράπεζες φεσώνοντάς τους εκατομμύρια" και προσθέτει:

Σήμερα η ΝΔ ψήφισε μόνης της απομονωμένη από όλα τα κόμματα και από την ελληνική κοινωνία την κατάργηση του 8ώρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις μειώσεις μισθών, την απελευθέρωση των απολύσεων ασχετως δικαστικών αποφάσεων και τη μετατροπή της ζωής των εργαζόμενων και ειδικά των νέων σε λάστιχο".

Αναφερόμενη προσωπικά στον υπουργό εργασίας ή αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωση της προσθέτει πως: " Οσα ψέματα και να πει ο κ. Χατζηδάκης για να καλύψει αυτή την πραγματικότητα οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι".

Στο πλαίσιο αυτό, καταψηφίσε το άρθρο 55 που υποκριτικά στην πρώτη παράγραφο αναφέρει το οκτάωρο, για να εισάγει στη δεύτερη παράγραφο τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με τετραήμερη δεκάωρη εργασία χωρίς αύξηση αποδοχών, η πρώτη διάταξη που καταλύει το οκτάωρο και την πενθήμερη εργασία, που ολοκληρώνεται με το άρθρο 59 με την κατάργηση του 8ωρου με τη θέσπιση της ατομικής σύμβασης και την επιβολή της δεκάωρης εργασίας, με δύο ώρες απλήρωτη εργσία και πληρωμή σε ρεπό!


Επίσης, καταψήφισε το άρθρο 69 που προβλέπει το απαράδεκτο τεκμήριο ότι οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες δεν είναι μισθωτοί, το οποίο ανέδειξε και με την ένσταση αντισυνταγματικότητας, και συνακόλουθα δεν ψήφισε το άρθρο 70 που τους αναφέρει ως "παρόχους υπηρεσιών" στη συνδικαλιστική τους οργάνωση, προκειμένου να μην έχουν την κάλυψη και εφαρμογή του εργατικού δικαίου και τα δικαιώματά των μισθωτών εργαζόμενων!


Οι Ευρωπαϊκές οδηγίες δεν θα αποτελέσουν βολικό φερετζέ για το αντεργατικό έκτρωμα της ΝΔ. Μόνη της κατεστεψε το μέλλον και τις ζωές εργαζομένων και νέων".