ΣΥΡΙΖΑ: "Το επιτελικό κράτος πιάστηκε στον ύπνο"

28/07/2021, 22:21
ΣΥΡΙΖΑ:

Την έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού καταγγέλλει, μετά από αυτοψία στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές του δήμου Διονύσου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ανακοίνωσή του το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η αυτοψία επιβεβαίωσε ότι το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη πιάστηκε και πάλι στον ύπνο, αφού οι πολίτες κατήγγειλαν ότι η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν καθυστερημένη, όπως καθυστερημένα ήρθε και το μήνυμα από το 112.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τους δήμους για αυτήν την έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας έχει αποτύχει σε υπερθετικό βαθμό».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η περιοχή δεν είχε καθαριστεί και προσθέτουν: «Είναι παντελώς αδιάφορο για τους πολίτες αν η αρμοδιότητα για τον καθαρισμό της περιοχής ανήκει στον ΔΕΔΔΗΕ, την Περιφέρεια ή τους δήμους ειδικά από τη στιγμή που έχουν γίνει αναθέσεις πολλών εκ. ευρώ για τους καθαρισμούς των περιοχών από εύφλεκτα υλικά».

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, η αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, Χαρά Καφαντάρη και ο αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Διονύσης Καλαματιανός.