Βουλή: Η διαχείριση των εισφορών επικουρικής ασφάλισης με την εγγύηση του κράτους

01/09/2021, 20:48
Βουλή: Η διαχείριση των εισφορών επικουρικής ασφάλισης με την εγγύηση του κράτους

Με την εγγύηση του κράτους, με τη δημιουργία Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, που είναι ο πυρήνας του Δημοσίου θα γίνεται η διαχείριση των εισφορών επικουρικής ασφάλισης. Αυτό τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος μιλώντας στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης για τη νέα γενιά. 

Ο ίδιος καταλόγισε και στην αντιπολίτευση αντιφατική κριτική. «Δεν ξέρω είπε πως η αντιπολίτευση εννοεί την ιδιωτικοποίηση που λέει. Εμείς, συμπλήρωσε «δεν δαιμονοποιούμε το κέρδος από την ώρα που τα χρήματα των εργαζομένων, οι εισφορές των εργαζομένων είναι απολύτως εγγυημένες». Εισάγεται είπε «μια νέα αρχιτεκτονική η οποία πραγματικά φιλοδοξεί να δώσει μια νέα προοπτική για τη νέα γενιά των εργαζομένων».

Κάλεσε δε την αντιπολίτευση να δει ότι τα συνταξιοδοτικά ταμεία του Καναδά όχι μόνο δεν είναι αποτυχημένα ταμεία αλλά είναι αυτά από τα οποία δανείζεται η Ελλάδα.

Υπάρχουν είπε «κάποιες βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες διαχρονικά έχουν δικαιωθεί εκ του αποτελέσματος και τις οποίες εσείς τις αρνείστε και τις κλωτσάτε ιδεοληπτικά οχυρωμένοι πίσω από δήθεν αντισυνταγματικότητες, πίσω από γκρουπιέρηδες και πίσω από αναφορές για κερδοσκόπους».

Γιατί, είπε είναι λάθος ένα κρατικό ασφαλιστικό σύστημα της χώρας να αναζητήσει λύσεις για καλύτερες επικουρικές συντάξεις για το μέλλον; Γιατί κλείνουμε τα μάτια ιδεοληπτικά;», και κατέληξε λέγοντας«η νέα γενιά σήμερα πιστεύει ότι τα ασφάλιστρα της πάνε σε ένα κουβά χωρίς πάτο και η διαχείριση γίνεται ερήμην της.

Με το νομοσχέδιο αυτό η διαφάνεια και η συμμετοχή των ιδίων θα αυξήσει την εμπιστοσύνη των νέων ασφαλισμένων. Γι' αυτό και σας καλούμε να υπερψηφίσετε το νομοσχέδιο.