Αλέξης Τσίπρα: Όχι στην αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία αν δεν υπάρξουν διορθώσεις

04/10/2021, 19:45
Αλέξης Τσίπρα: Όχι στην αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία αν δεν υπάρξουν διορθώσεις

Το μήνυμα ότι η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αν δεν υπάρξουν διορθώσεις έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην από κοινού συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Μία τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν είτε επί του ίδιου του κειμένου, είτε μέσω δημόσιας δήλωσης από τη Γαλλία ότι θα συνδράμει τη χώρα μας αν χρειαστεί και αν παραβιαστούν κυριαρχικά δικαιώματα υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε μία σαφή δήλωση από πλευράς της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει να στείλει Έλληνες στρατιώτες σε καμία εμπόλεμη περιοχή μακριά από την ελληνική και γαλλική επικράτεια. «Αν δεν υπάρξει ως διασφάλιση είναι μία συμφωνία που δεν μπορούμε να την αποδεχτούμε» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να κάνει λόγο για Μαξίμου ΑΕ, ενώ τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία νέα αρχή με μία σοβαρή και ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει πληγές.

«Ο Μητσοτάκης χαϊδεύει τα αυτιά του ακροδεξιού ακροατηρίου του»

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την εισήγησή του εκτίμησε ότι ακολουθεί «μία περίοδος μεγάλης κοινωνικής έντασης, ανασφάλειας και αβεβαιότητας, σε όλα τα πεδία».

«Από την πανδημία που ακόμα μας απειλεί, το αφόρητο κύμα της ακρίβειας για κάθε νοικοκυριό, την ανεργία και την επισφάλεια, ως την ενεργειακή και κλιματική κρίση και τις παγκόσμιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις», είπε, τονίζοντας ότι «σε τέτοιες περιόδους ανασφάλειας και αβεβαιότητας βρίσκουν πάντα πρόσφορο έδαφος να βγουν ξανά στην επιφάνεια οι εφιάλτες της ιστορίας». «Οι δυνάμεις του μίσους και του ρατσισμού. Για να σπείρουν φόβο και βία», σημείωσε, ενώ έκανε αναφορά «στα αποκρουστικά φαινόμενα ακροδεξιάς βίας σε Λύκειο της Θεσσαλονίκης».

«Είναι το ίδιο Λύκειο που όταν πριν τρία χρόνια μαθητές του αναρτούσαν πανό με το σύνθημα η Δημοκρατία ξεπουλά τη Μακεδονία, κανείς από όσους σήμερα κρατάνε αποστάσεις και δήθεν ξαφνιάζονται, δεν έδειξε να ενοχλήθηκε», υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης να αφήσουν τις Ίσες αποστάσεις για να χαϊδεύουν τα αυτιά του ακροδεξιού ακροατηρίου τους. Η χυδαία και ανιστόρητη θεωρία των 2 άκρων δεν αποτελεί μόνο επίθεση στην αριστερά και στην ιστορία αλλά και ξέπλυμα και εξιλέωση της ακροδεξιάς και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Φτάνει με τον φόρο αίματος στον πρόσωπο του Φύσσα, του Λουκμάν. Ως εδώ. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν» υπογράμμισε.