Μ. Ξενογιαννακοπούλου: παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις διαδικασίες στο ΚΙΝΑΛ

21/10/2021, 15:57
Μ. Ξενογιαννακοπούλου: παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις διαδικασίες στο ΚΙΝΑΛ

«Εμείς πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρούμε θετική την συζήτηση και τον διάλογο με τον ευρύτερο προοδευτικό και αριστερό χώρο.

Έχουμε μιλήσει και για την ανάγκη αναζήτησης πιθανών συγκλίσεων στο μέλλον, συνεπώς αυτή η διαδικασία του ΚΙΝΑΛ έχει και αυτό το ενδιαφέρον, δηλαδή κατά πόσο θα οδηγήσει σε μια τέτοια προοπτική ευρύτερων προοδευτικών συζητήσεων και υπάρχει πάντα και ο στόχος μετά τις εκλογές, αν θα υπάρχουν συνθήκες και για μια προοδευτική διακυβέρνηση στην χώρα.

Άρα υπό αυτό το πρίσμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλη αυτή η διαδικασία που είναι σε εξέλιξη» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας», με τον Θάνο Σιαφάκα, η
βουλευτής, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι εδώ και καιρό στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχουν μιλήσει για την ανάγκη να υπάρχει μια τέτοια προοπτική, ταυτόχρονα όμως επισημαίνει «πρέπει να δώσουμε την μάχη να είμαστε πρώτο κόμμα
στις επόμενες εκλογές. Αυτό είναι αυτονόητο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί και τον κορμό της ευρύτερης προοδευτικής αριστερής παράταξηςτης χώρας, αλλά από κει πέρα επιδιώκουμε τον πολιτικό διάλογο με όλες τις
προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις και σαφώς στην προοπτική της απλής αναλογικής μια τέτοια κατεύθυνση και από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, όπως θα διαμορφωθεί η στρατηγική του μετά τις εσωκομματικές εκλογές, προφανώς έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Υπάρχουν και άλλες προοδευτικές δυνάμεις, δεν μπορούμε να λειτουργούμε με ηγεμονισμό».

Σε ότι αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου τόνισε ότι η εκτίμησή της στο πρόσωπο του είναι δεδομένη. «Είναι μια επιλογή σεβαστή και είναι θέμα εσωτερικών διεργασιών του κόμματος» πρόσθεσε.

Από το 2012 και μετά ο κόσμος που ψήφισε και εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά την μεγάλη διεύρυνση που έγινε και με την Προοδευτική Συμμαχία, όπως εκφράστηκε και στις εκλογές του 2019, είναι ένας κόσμος που συνειδητά στήριξε και στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

«Σε κάθε περίπτωση η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη αλλά εμείς οφείλουμε και να επιβεβαιώνουμε αυτή την θέση αλλά και να κρατάμε ανοιχτό τον δίαυλο διαλόγου και επικοινωνίας με όλες τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις».