Β. Κικίλιας: Οι Βρετανοί επιλέγουν την Ελλάδα για το 2022

03/11/2021, 11:47
Β. Κικίλιας: Οι Βρετανοί επιλέγουν την Ελλάδα για το 2022

Περισσότερους Βρετανούς θα υποδεχθεί η Ελλάδα ύστερα από μια νέα συμφωνία που έκλεισε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μαζί με τον Γ.Γ του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και ο Δ/νων Σύμβουλος της EasyJet Johan Lundgren με τον Επικεφαλής της EasyJet Holidays, Garry Wilson. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Υπ. Τουρισμού ανακοινώθηκε η αύξηση της διαθεσιμότητας της εταιρείας κατά 500.000 θέσεις σε σχέση με το 2019.

Όπως προβλέπει η συμφωνία, οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις της εταιρείας για την Ελλάδα το 2022 θα είναι 1,6 εκατ. από 1,1 εκατ. το 2019, ενώ διατυπώθηκε η πρόθεση να φτάσουν στα 2 εκατ. θέσεις.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «θέλουμε να είμαστε leaders στον τουρισμό, να ηγούμαστε της προσπάθειας που γίνεται για ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο και αυτό να μετουσιωθεί σε πρακτικές συμβατές και με τον υπόλοιπο κόσμο που θα εφαρμόζονται πάντα», για να συμπληρώσει πως «ήδη έκανε χθες ο πρωθυπουργός τις ανακοινώσεις, έχουν γίνει και τα πρώτα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, με νησιά όπως η Αστυπάλαια και η Χάλκη. Στο κομμάτι της στρατηγικής, στο οποίο θα επιδιώξουμε συνεργασία και συναντίληψη με τις υπόλοιπες χώρες, θεωρώ ότι πρέπει να προχωρά από κοινού ένα νέο βιώσιμο τουριστικό μοντέλο και ένα νέο βιώσιμο τουριστικό προϊόν με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».