Ο Δένδιας, η διαφοροποίηση και οι διαρροές για παραίτηση!

01/03/2022, 11:37
Ο Δένδιας, η διαφοροποίηση και οι διαρροές για παραίτηση!

Η γκάφα με τη διαβεβαίωση Λαβρόφ, η παράδοξη αντιαμερικανική στάση και η σύνδεση με τα «συμφέροντα»!

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται σχετικά με τη διαφοροποίηση Δένδια, ως προς την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, ευκαιρίας δοθείσης!

Είναι πράγματι γεγονός πώς ο Υπ. Εξωτερικών κ. Ν. Δένδιας διαφώνησε με την απόφαση Μητσοτάκη για την αποστολή πολεμικού υλικού στο Κίεβο, γεγονός που φέρεται να το γνωστοποίησε με τηλεφώνημα προς τον πρωθυπουργό στον οποίο διαμήνυσε ότι διαφωνεί με την κίνηση «στρατιωτικής» εμπλοκής!!!

Ταυτοχρόνως μέσω διαρροών κυκλοφόρησε την Κυριακή η φήμη ότι ο Υπ. Εξωτερικών ως συνέχεια της διαφοροποίησης του, επρόκειτο να παραιτηθεί την Δευτέρα το πρωί, εξέλιξη που προκάλεσε «συναγερμό» και κινητικότητα στους καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα…

Βεβαίως, παρά τα …θρυλούμενα, παραίτηση δεν υπήρξε, ούτε προκλήθηκε μίνι κυβερνητική κρίση όπως ίσως ορισμένοι πολιτικοί -και όχι μόνο- κύκλοι περίμεναν!

Και επί της ουσίας, επειδή ορισμένες φορές τουλάχιστον πρέπει να επικρατεί σοβαρότητα, οφείλει κανείς να σταθεί στην «ελαφρότητα» με την οποία ο Ν. Δένδιας απεδέχθη και μετέφερε στην κυβέρνηση και την κοινή γνώμη τη βεβαιότητα, βάσει των δεσμεύσεων του Ρώσου ομολόγου του Λαβρόφ, ότι η Ρωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία!!!

Μία «γκάφα» πρώτου μεγέθους για τον Υπ. Εξωτερικών ο οποίος στη συνέχεια, με την διαφοροποίηση του απέναντι στον Κυρ. Μητσοτάκη ως προς την αποστολή εξοπλισμού στο Κιέβο, κράτησε μια στάση αντίθετη από την «φιλοαμερικανική» που χρόνια τώρα κρατεί και δημοσίως εμφανίζει.

Και το παράδοξο είναι πως φιλοαμερικανική στάση τηρούν και όλα τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας με τα οποία ο φιλόδοξος πολιτικός έμμεσα ή άμεσα σχετίζεται ο ίδιος καθώς και το νομικό του γραφείο!!!

Προς τι λοιπόν η παράδοξη αυτή στάση της διαφοροποίησης απέναντι στην απόφαση Μητσοτάκη;;;

Τώρα, όσον αφορά τα της παραίτησης που (ακόμη!) δεν υπεβλήθη, επειδή καμία φορά οφείλουμε να είμαστε «πεζοί» και πραγματιστές στην προσέγγιση μας σε ζητήματα μείζονος σημασίας, επισημαίνουμε αορίστως μια θεωρητική άποψη ότι «εάν βρίσκεσαι εκτός κυβέρνησης τόσο λιγότερο χρήσιμος είσαι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τα οποία σχετίζεσαι και εξυπηρετείς»!!!

Τόσο απλά…