ΣΥΡΙΖΑ: Ο μισθός επί Μητσοτάκη δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς ρεύματος

21/04/2022, 13:37
ΣΥΡΙΖΑ: Ο μισθός επί Μητσοτάκη δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς ρεύματος

Εσπευσμένη και ανεπαρκής αύξηση από τον πανικό Μητσοτάκη για την οργή των πολιτών, αναφέρει η Κουμουνδούρου

«Ο μισθός επί Μητσοτάκη δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τις τηλεοπτικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης με καθυστέρηση τριών ετών και τρομοκρατημένος από την οργή του κόσμου για τους λογαριασμούς και την πρωτοφανή ακρίβεια και υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ανακοίνωσε σήμερα άρον άρον μια ανεπαρκή σε σχέση με τα δεδομένα αύξηση του κατώτατου μισθού».

Κάνοντας σύγκριση με τα κυβερνητικά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με αρνητικό πληθωρισμό είχε αυξήσει το μισθό 11% το 2019 και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με πληθωρισμό πάνω από 9% τον αυξάνει κατά 7,7%, ενώ τον έχει κρατήσει καθηλωμένο τρία χρόνια και με αντεργατικές ρυθμίσεις έχει μειώσει δραματικά το εισόδημα των εργαζομένων. Η αύξηση αυτή έχει ήδη εξανεμιστεί από τις πρωτοφανείς συνθήκες της ακρίβειας και εν τέλει καλύπτει ελάχιστο μέρος της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων».

Αποδίδει στον πρωθυπουργό ότι «επέσπευσε τις ανακοινώσεις μόνο και μόνο για να έχουν κάτι να πουν οι βουλευτές της ΝΔ που θα βγουν στις περιφέρειές τους για το Πάσχα και θα είναι αντιμέτωποι με την οργή των πολιτών που δεν μπορούν να βγάλουν ούτε μισό μήνα πλέον» και προσθέτει πως «ό,τι και να κάνει, όμως, η κατάρρευσή του είναι πλέον οριστική και ανεπίστρεπτη».

Κλείνοντας διαβεβαιώνει ότι «Η νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής, θα προχωρήσει άμεσα στην αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, θα ξηλώσει την εργασιακή ζούγκλα των κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη και θα μειώσει δραστικά τους λογαριασμούς που γονατίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά».