Το τέλος μιας επικοινωνιακής φούσκας

15/10/2022, 11:43
Το τέλος μιας επικοινωνιακής φούσκας

Με το σόου Ανδρουλάκη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν προσέφερε τίποτα ουσιαστικό για τη διερεύνηση της υπόθεσης με την κατάθεσή του στην επιτροπή.

Προτίμησε να βγάλει έναν βαρύγδουπο λόγο για να παίξουν κάποια αποσπάσματα στα κανάλια, παρά να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών.

Τελικά το περιβόητο σκάνδαλο των υποκλοπών, στο οποίο επένδυσαν στρατηγικά το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποδομήσουν την κυβέρνηση, αποδείχτηκε μια επικοινωνιακή μπαρούφα.

Τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης που επιχείρησαν να στήσουν ολόκληρο αφήγημα με όχημα μια επισύνδεση άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι το έργο δεν κόβει εισιτήρια και γιαυτό αναζητούν τώρα τρόπους να απεγκλωβιστούν.

Βέβαια το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι η απόλυτη αδυναμία τους να ορθώσουν προγραμματικό λόγο και γιαυτό καταφεύγουν σε επικίνδυνους τακτικισμούς και στη σκανδαλολογία.

Η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη από αυτή την περιπέτεια, την οποία έσπευσαν να εργαλειοποιήσουν ισχυροί παράγοντες της διαπλοκής για να στήσουν μετεκλογικές συμμαχίες.

Βέβαια, τα σχέδια της διαπλοκής κατέρρευσαν με πάταγο αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διασφαλίσει την πολιτική κυριαρχία γιατί έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.