Βασίλης Οικονόμου: Λάβρος κατά συνδικαλιστών που καθυστερούν το νοσοκομείο Μεσογείων

03/12/2022, 10:51
Βασίλης Οικονόμου: Λάβρος κατά συνδικαλιστών που καθυστερούν το νοσοκομείο Μεσογείων

«Το γενικό νοσοκομείο Μεσογείων πρέπει να μας ενώνει» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Βουλευτής στην ανακοίνωση του!

Είναι γνωστή η ευαισθησία του βουλευτή Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου σε ότι αφορά τη δημιουργία ενός Γενικού Νοσοκομείου στην περιοχή των Μεσογείων.

Ο βετεράνος βουλευτής είναι εδώ και χρόνια «μπροστάρης» στην προσπάθεια να δημιουργηθεί το Νοσοκομείο Μεσογείων και να αναβαθμιστεί η περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, ενώ οι δικές του πρωτοβουλίες έχουν οδηγήσει το έργο στην τελική ευθεία, όπως έχουμε ακούσει από το στόμα του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Τις προηγούμενες ημέρες προσκάλεσε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής διάφορους φορείς για να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου Υγείας (κλάδο στον οποίο έχει διατελέσει επι μακρόν τομεάρχης της ΝΔ) αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με προκλητικές συμπεριφορές και κομματικά παιχνίδια τα οποία τον έκαναν έξω φρενών, όπως προκύπτει από την ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα!

Όπως αναλυτικά αναφέρει στην ανακοίνωση:

«Είναι τουλάχιστον παράξενο όταν βλέπεις εκπροσώπους φορέων στους οποίους απέστειλα πρόσκληση ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για να τοποθετηθούν στο σοβαρό νομοσχέδιο της υγείας να με εγκαλούν για μεροληπτική συμπεριφορά.

Η κυρία Αφροδίτη Ρέτζιου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αφού εξάντλησε χωρίς διακοπή όλο το προβλεπόμενο χρονικό περιθώριο που είχε τεθεί για όλους τους φορείς, προσπάθησε να καταχραστεί το χρόνο της συνεδρίασης με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις για το κομματικό της ακροατήριο.

Έχω αποδείξει στα 3.5 χρόνια της Προεδρίας μου στην Επιτροπή ότι δίνεται βήμα και άνετη διάρκεια χρόνου κάθε φορά στους εμπλεκόμενους φορείς με το εξεταζόμενο νομοσχέδιο. Αυτό όμως οφείλουμε να γίνεται με σεβασμό προς όλους και όχι όπως θα επιθυμεί ο κάθε συνδικαλιστής. Η συγκεκριμένη συνδικαλίστρια πήρε υπερδιπλάσιο χρόνο και στη πρωτομιλία της και στη δευτερομιλία της και πιο συγκεκριμένα για τα 6 λεπτά που της αναλογούσαν, μίλησε 13,5 λεπτά!!! Και παρόλα αυτά διαμαρτύρεται, προφανώς γιατί πιστεύει ότι εξαιρείται των κανόνων της Επιτροπής του Κοινοβουλίου που την προσκάλεσε…Την αφήνω στην κρίση των πολιτών τη συμπεριφορά της…

Η μεγάλη μου έκπληξη όμως είναι για το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου. Οι σύντροφοι του ΚΚΕ στηριζόμενοι πάνω σε ένα ψευδές γεγονός αποκάλυψαν τις κρυφές τους σκέψεις για το νοσοκομείο των Μεσογείων. Είναι φανερό ότι μέσα από την υποστηρικτική ανακοίνωση τους σε μια συνδικαλίστρια που προσπαθεί και μόνο να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις δηλώνουν ξεκάθαρα αντίθετοι με την ίδρυση Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια.

Λυπάμαι λοιπόν που θα τους στενοχωρήσω αλλά η μελέτη σκοπιμότητας για το Γενικό Νοσοκομείο Μεσογείων βρίσκεται σε εξέλιξη και στους επόμενους μήνες θα έχουμε ευχάριστα νέα για να δρομολογηθεί επιτέλους η κατασκευή ενός νοσοκομείου που θα σώζει εκατοντάδες ζωές συμπολιτών μας στα Μεσόγεια.

Τέλος ευχαριστώ πολύ το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου που μου πιστώνει και μου αναγνωρίζει τον αγώνα που έχω καταβάλει για την Ίδρυση Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια. Αυτή όμως είναι μία στοιχειώδης υποχρέωση μου έναντι των συμπολιτών μου. Θα τους καλούσα όμως να αφήσουν έξω και παραδίπλα από αυτή τη συζήτηση τις συνδικαλιστικές και κομματικές στοχεύσεις τους και να στηρίξουμε όλοι μαζί τη δημιουργία ενός δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια. Νομίζω ότι αυτό το όραμα μπορεί αληθινά να μας ενώσει όλους τους πολίτες των Μεσογείων πέρα και έξω από τις κομματικές μας τοποθετήσεις και τις τοπικές μας αναφορές».