Εύα Καϊλή: Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της για αποφυλάκιση

16/03/2023, 11:05
Εύα Καϊλή: Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της για αποφυλάκιση

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir, η πλευρά Καϊλή δεν παρουσίασε κανένα νέο επιχείρημα ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου

Η προσφυγή της Εύας Καϊλή κατά της απόφασης προφυλάκισής της στο πλαίσιο της έρευνας των βελγικών Αρχών για το Qatargate, απορρίφθηκε εκ νέου από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου.

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir, η πλευρά Καϊλή δεν παρουσίασε κανένα νέο επιχείρημα ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου.

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη στις 11 Δεκεμβρίου βρίσκεται έκτοτε στη φυλακή για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο. Ο Μαρκ Ταραμπέλα συνελήφθη στις 10 Φεβρουαρίου. Για την υπόθεση είχε συλληφθεί και ο σύντροφός της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος, όμως, πλέον αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι.

Στις 3 Μαρτίου, το Εφετείο αποφάσισε την παράταση της κράτησής τους, επιβεβαιώνοντας την προγενέστερη απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου και η Καϊλή και ο Βέλγος ευρωβουλευτής προσέφυγαν κατά της εν λόγω απόφασης.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir η Εύα Καϊλή δεν είχε επικαλεστεί κανένα επιπλέον επιχείρημα, ενώ η υπεράσπιση του Μαρκ Ταραμπέλα είχε αναδείξει τέσσερα νέα, αλλά και στις δύο περιπτώσεις το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είπε «όχι» στο αίτημά τους.