Μπακογιάννη: Σημαντικό βήμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βίλνιους

13/07/2023, 12:42
Μπακογιάννη: Σημαντικό βήμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βίλνιους

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως υπάρχει μια σαφής αλλαγή κλίματος μετά τους σεισμούς στη Τουρκία.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», χαρακτήρισε ως «σημαντικό βήμα» τη συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν στο Βίλνιους.

Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε πως υπάρχει μια σαφής αλλαγή κλίματος μετά τους σεισμούς στη Τουρκία.

Εξήγησε δε πως ο σεισμός στη γείτονα είχε δύο αποτελέσματα σε επίπεδο ψυχολογίας και ένα βαρύτατο χτύπημα στην τουρκική οικονομία.

Ακόμα, η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε πως ο Ερντογάν έχει οδηγηθεί στην άποψη ότι η Τουρκία έχει ανάγκη τη Δύση. Έκανε λόγο για παράθυρο ευκαιρίας, ενώ ανέφερε πως «ξεκινάει μια νέα φάση με τη Τουρκία», εκφράζοντας την ελπίδα πως «θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα».

Μάλιστα, η πρώην υπουργός εκτίμησε ότι το καλοκαίρι θα είναι χωρίς εντάσεις και, παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν συζητεί αποστρατικοποίηση των νησιών.

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Μπακογιάννη ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όποιον εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να πετύχει τον στόχο για μια δημιουργική αντιπολίτευση.

Επιπλέον, η βουλευτής της ΝΔ ανάφερε πως είναι δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ να επιβιώσει χωρίς τον Τσίπρα.

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε σωστή απόφαση την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και την ανάληψη της ευθύνης από τα πανεπιστήμια.