Επιβεβλημένη η νίκη στην Πόλη για τον Ολυμπιακό

18/02/2021, 10:24
Επιβεβλημένη η νίκη στην Πόλη για τον Ολυμπιακό

Mε στόχο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Αναντολού Εφές, στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα (18/2, NOVASPORTS 1HD) στις 19:30, για την 25η αγωνιστική της Euroleageu. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, στον αντίποδα, μετρά 5 νίκες στους τελευταίους έξι αγώνες της.

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Εφές τα δίνουν όλα στις τελευταίες 10 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου για την είσοδο στην οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Η ομάδα του Πειραιά έχει ρεκόρ 11 νίκες - 13 ήττες, ενώ η ομάδα της Κωνσταντινούπολης ανέβηκε στο 13-10. Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Ρόμπερτ Λότερμοζερ (Γερμανία), Μάριο Μαϊκιτς (Σλοβενία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).

Αναβλήθηκε ο αγώνας της 25ης αγωνιστικής, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός, καθώς οι «πράσινοι» μετρούν 11 κρούσματα κορονοϊού.

Αναλυτικά:

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπόρεσε να χαρεί για πολύ την αναμενόμενη αγωνιστική επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στο ματς με την Εφές. Ο Άαρον Χάρισον ταλαιπωρήθηκε από σύσπαση στους ραχιαίους μύες και καθώς συνέχιζε να πονά αποκλείστηκε από την αποστολή. Δεδομένη είναι και η απουσία του Κώστα Παπανικολάου. Στην αποστολή των «ερυθρόλευκων» συμπεριλήφθηκε ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

Η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την 8η θέση, την ώρα όμως που η αντίπαλός της, Εφές (με 13-10) έχει έναν αγώνα λιγότερο, όπως και η Ζαλγκίρις Κάουνας (13-10), ενώ η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 13-9 μετρά δύο αγώνες λιγότερους. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δίνουν «τελικό», λοιπόν, αφού ήδη έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος και πλέον κάθε νίκη μετρά μέχρι και την 34η αγωνιστική, όταν «πέφτει η αυλαία» της κανονικής περιόδου.

Η ήττα στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο (79-84) από την Εφές για την 6η αγωνιστική δίνει ένα ακόμη κίνητρο στους παίκτες του Μπαρτζώκα. Στον Ολυμπιακό δεν το κρύβουν πως θέλουν να πάρουν γλυκιά «εκδίκηση», αλλά για να το επιτύχουν θα πρέπει να ελέγξουν τα ριμπάουντ, να παίξουν σκληρά στην άμυνα και να επιδείξουν πολυφωνία στην επίθεση. Κυρίως, δεν θα πρέπει να αφήσουν την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να ξεφύγει στην 1η περίοδο, κάτι που έκαναν στους αγώνες τους το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα μετά να κηνυγούν στο σκορ.

Οι Βασίλιε Μίτσιτς και Σέιν Λάρκιν οργανώνουν και σκοράρουν για την Εφές, με τους Κρις Σίνγκλετον και Μπράιαν Ντάνστον να είναι ισχυροί μέσα στη ρακέτα. Παρά την απουσία του Χάρισον, ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με ποιοτικά χαρακτηριστικά για να κοντράρουν την Αναντολού Εφές, αρκεί βέβαια να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Εξάλλου και ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» δήλωσε: «Είναι μια καλή ευκαιρία για τους παίκτες μας να πιστοποιήσουν την αξία τους απέναντι σε ένα από τα καλύτερα σύνολα της Euroleague, με εμπειρία, ομοιογένεια και ταλέντο. Η Εφές είναι μια ομάδα γεμάτη και στην περιφέρεια και στην front line και αυτήν την περίοδο παίζει πολύ καλά».