Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός: 2-1 και πρόκριση των ερυθρολεύκων στους "16" του Europa

25/02/2021, 23:53
Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός: 2-1 και πρόκριση των ερυθρολεύκων στους

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε με 2-1 από την Αϊντχόφεν, όμως προκρίθηκε χάρη στη νίκη του με 4-2 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στον πρώτο αγώνα. 

Οι ερυθρόλευκοι δέχθηκαν σχετικά γρήγορα το πρώτο γκολ, στο 23' από τον Ζαχαβί, σκόρερ και των δύο γκολ των Ολλανδών στον πρώτο αγώνα. Στο 44' ο ίδιος πάικτης με εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0. Το ημίχρονο έληξε με την Αιντχόβεν να έχει το σκορ πρόκρισης, παρά το γεγονός ότι πέραν των "στημένων" φάσεων των δυο γκολ και μιας κλασσικής ευκαιρίας στο 11" από το Ζαχαβί, πάλι, δεν επέδειξε κάτι περισσότερο.

Στο β΄ημίχρονο ο Ολυμπιακός πίεσε για το γκολ που θα του χάριζε την πρόκριση. Στάθηκε όμως άτυχος καθώς δυο φορές σε προσπάθειες των Καμαρά (49') και Φορτούνη (78') η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια.

Η πρόκριση για τους ερυθρόλευκους του Πειραιά ήρθε στο 88'. Ο Φορτούνης έκανε σέντρα από αριστερά, ο Ελ Αραμπί έπιασε μια κεφαλιά την οποία δύσκολα απέκρουσε ο Ενβονγκο. Ο νεοεισελθείς Χασάν, που ακολουθούσε τη φάση, με προβολή πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα της Αιντχόβεν για να κάνει το 2-1 και να δώσει την πρόκριση στον Ολυμπιακό.