Εθνική Γερμανίας: Παρελθόν ο Λεβ μετά το EURO

09/03/2021, 13:45
Εθνική Γερμανίας: Παρελθόν ο Λεβ μετά το EURO

Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Γερμανίας υπέβαλε ο προπονητής της Γιόαχιμ Λεβ, απόφαση που θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του EURO φέτος το καλοκαίρι. Το συμβόλαιό του είχε ισχύ μέχρι το Παγκόσμιο κύπελλο του 2022. Το αίτημα του έγινε αποδεκτό από την Γερμανική Ποδοσφαιρική Ένωση η οποία πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή.

Ο 61χρονος Λεβ αποτέλεσε μέλος της εθνικής Γερμανίας από το 2004, καθώς ήταν βοηθός του Γιούργκεν Κλίνσμαν. Ο τελευταίος αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του το 2006 και από τότε ο Λεβ «αναβαθμίστηκε» σε πρώτο προπονητή της εθνικής Γερμανίας, ενώ, στα 15 χρόνια που κάθεται στον πάγκο της «νατσιονάλμανσαφτ», την οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου στο Μουντιάλ του 2014 και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών το 16/17.

Μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του ο Γερμανός προπονητής δήλωσε:

«Πήρα την απόφαση με προσοχή, γεμάτος υπερηφάνεια και τεράστια ευγνωμοσύνη, αλλά παράλληλα διατηρώ το τεράστιο κίνητρο για το προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είμαι υπερήφανος επειδή είναι ξεχωριστό και μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Κι επειδή είχα τη δυνατότητα να συνεργαστώ με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της χώρας για σχεδόν 17 χρόνια.

Είχα σπουδαίους θριάμβους, αλλά και σκληρές ήττες μαζί τους, αλλά πάνω απ' όλα ζήσαμε υπέροχες στιγμές, όχι μόνο λόγω της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014. Είμαι ευγνώμων προς την Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία μου παρείχε πάντα ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον για εμένα και την ομάδα μου».