O Θοδωρής Ζαγοράκης νέος πρόεδρος της ΕΠΟ

27/03/2021, 14:27
O Θοδωρής Ζαγοράκης νέος πρόεδρος της ΕΠΟ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι κι επίσημα ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, καθώς στις σημερινές προεδρικές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξελέγη πανηγυρικά, ελλείψει έτερου υποψήφιου.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι κι επίσημα ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, καθώς στις σημερινές προεδρικές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξελέγη πανηγυρικά, ελλείψει έτερου υποψήφιου.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας ο συνυποψήφιος έως σήμερα για την προεδρία, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας Κωνσταντίνος Νίκας, απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Ο αρχηγός της θρυλικής πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2004, Ελλάδας, εξελέγη σχεδόν με το απόλυτο, καθώς έλαβε 66 ψήφους στους 68 εκλέκτορες που συμμετείχαν στις εκλογές, από τις οποίες απείχε η ΕΠΣ Σάμου.

Από εκεί και ύστερα, στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας ουδείς από τους υπόλοιπους διεθνείς του Euro 2004 που είχαν θέσει υποψηφιότητα κατόρθωσε να εκλεγεί.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έλαβε 15 ψήφους, Γιώργος Ανατολάκης 14, Άγγελος Χαριστέας 14, Παντελής Καφές 13, Κώστας Κωνσταντινίδης 13 και η σύζυγος του προέδρου της ΕΠΣ Ηλείας, Βίκυ Δημητρακοπούλου, 16 ψήφους.

Ως εκ τούτου τις 11 θέσεις στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ καταλαμβάνουν κατά σειρά περισσότερων ψήφων οι:

Στέργιος Αντωνίου με 63 ψήφους, Παναγιώτης Δημητρίου με 59, Γιώργος Χατζησαρόγλου με 54, Μάνος Γαβριηλίδης με 53, Δημοσθένης Κουπτσίδης με 52, Δημήτρης Μπουχλαριώτης με 51, Λεωνίδας Θωμαΐδης με 50, Τάκης Παπαχρήστος με 50, Κλέαρχος Τζαφέρης με 49, Κυριάκος Φύτρας με 48 και Άγγελος Δανιήλ με 47 ψήφους.