Champions League: Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό

06/05/2021, 13:24
Champions League: Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό

Η Τσέλσι νίκησε χθες με 2-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στη ρεβάνς του 1-1 της Ισπανίας και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, το Σάββατο 29 Μαΐου στο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο προπονητής των Λονδρέζων Τόμας Τούχελ παρέμεινε αήττητος για έκτο αγώνα (δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες) απέναντι στον Ζινεντίν Ζιντάν, οπότε είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος.

Μάλιστα, ο Τούχελ έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της διοργάνωσης που φτάνει σε συνεχείς τελικούς με δύο διαφορετικές ομάδες, αφού πέρσι είχε φτάσει ως το τέλος (ηττήθηκε από την Μπάγερν) με την Παρί Σεν Ζερμέν.

«Ελπίζω φέτος να είναι η χρονιά μου και να κατακτήσω το τρόπαιο. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών μου. Έμειναν συγκεντρωμένοι στο πλάνο που είχαμε συμφωνήσει και όλα πήγαν καλά», δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός.

«Νικήσαμε κι αποκλείσαμε μια ομάδα θρύλο, όπως είναι η Ρεάλ. Τώρα έχουμε τον τελικό με τη Σίτι. Και εκεί θα πρέπει να παίξουμε με την ίδια συγκέντρωση κι ελπίζω να είμαστε εμείς οι νικητές. Ο Γκουαρντιόλα έχει μια σπουδαία ομάδα, αλλά και η Τσέλσι είναι μια μεγάλη ομάδα».