Εθνική Γερμανίας: Ο Γιόγκι φεύγει, ο Χάνζι έρχεται

26/05/2021, 13:14
Εθνική Γερμανίας: Ο Γιόγκι φεύγει, ο Χάνζι έρχεται

Ήταν κεραυνός εν αιθρία η ανακοίνωση πριν από λίγο καιρό του επιτυχημένου προπονητή της Εθνικής Ποδοσφαίρου Γερμανίας Γιόαχιμ Λεβ, ότι από το καλοκαίρι εγκαταλείπει τον πάγκο μετά από 15 χρόνια. Από χθες έγινε γνωστό ότι συνεχιστής του είναι ένας γνώριμος από το παρελθόν, πρώην βοηθός του Λεβ, ο Χάνζι Φλικ.

Εξ ού και ο τίτλος του άρθρου στην Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Επιστροφή στο μέλλον». Αλλά ποιο είναι το παρελθόν του Χάνζι Φλικ, αφότου εγκατέλειψε το γερμανικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα;

«Τίποτα το ιδιαίτερο» σημειώνει ο αρθρογράφος της. «Το Φεβρουάριο του 2018 μάλιστα η καριέρα του Φλικ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, από εξωτερική άποψη, έμοιαζε οριστικά τελειωμένη. Το ότι την σεζόν 2019/2020 έγινε βοηθός προπονητή στην Μπάγερν Μονάχου πέρασε κάτω από το ραντάρ της ποδοσφαιρικής κοινής γνώμης. Παρέμενε ο Χάνζι Φλικ, ο άνθρωπος του χθες, ένας που στην καλύτερη περίπτωση μόνο για τη δεύτερη θέση ήταν ικανός. Τουλάχιστον έτσι φαινόταν».

Αλλά, συνεχίζει το δημοσίευμα, «αυτό που συνέβη στη συνέχεια δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα προσωπικό ποδοσφαιρικό θαύμα του Χάνζι Φλικ. Ως βασικός προπονητής της Μπάγερν κατέκτησε το 2020 όλους τους τίτλους, που μπορούσε να κερδίσει μια ομάδα. Και μόλις τρεις ημέρες μετά την ανάδειξη της Μπάγερν για άλλη μια σεζόν σε πρωταθλήτρια Γερμανίας, υπογράφει το τρίτο του συμβόλαιο με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, που τον κάνει ομοσπονδιακό προπονητή. Ένας πρώην βοηθός, που έμοιαζε να ενσαρκώνει το παρελθόν του γερμανικού ποδοσφαίρου, φτάνει στο ζενίθ της καριέρας του. Και σηματοδοτεί παράλληλα μια νέα αρχή που χρειάζεται επειγόντως η εθνική Γερμανίας».