Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός ο Στέφανος Τσιτσιπάς

11/06/2021, 20:09
Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Έγραψε ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς που για πρώτη φορά θα βρεθεί στον τελικό ενός γκραν σλαμ, αφού νίκησε τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 3-2 (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) και προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Σε ένα ματς-θρίλερ που κρίθηκε στο 5ο σετ και διήρκεσε πάνω από 3,5 ώρες, ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 2-0 επικρατώντας στα δύο πρώτα σετ με 6-3. Ο Ζβέρεφ επέστρεψε όμως και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση ισοφαρίζοντας σε 2-2, αφού επικράτησε στα επόμενα σετ με το ίδιο σκορ, 6-4. Στο τελευταίο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπας επιβεβαιώσε την υπεροχή του και επικράτησε με 6-3, παίρνοντας την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Η επιτυχία του Τσιτσιπά δεν είναι η μεγαλύτερη μόνο για την καριέρα του, αλλά και την ιστορία του ελληνικού τένις, αφού είναι ο πρώτος Έλληνας που φτάνει σε τελικό ενός γκραν σλαμ.

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής 13 Ιουνίου (4.00 μ.μ.) τον νικητή από τη "μάχη γιγάντων", ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σημειώνεται πως ο Τσιτσιπάς είχε νικήσει τον Ζβέρεφ στις πέντε από τις επτά προηγούμενες συναντήσεις τους, ενώ στο χώμα είχαν συναντηθεί άλλη μια φορά, με τον Τσιτσιπά να βγαίνει και πάλι νικητής.