«Ναυάγιο» με την προκήρυξη του πρωταθλήματος

08/07/2021, 15:29
«Ναυάγιο» με την προκήρυξη του πρωταθλήματος

Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση στη Super League (μέσω τηλεδιάσκεψης) πραγματοποιήθηκε για να εγκριθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της περιόδου 2021-22, όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό να υλοποιηθεί.

Η αδυναμία εξεύρεσης λύσης ως προς τα τηλεοπτικά, που υφίσταται τη δεδομένη στιγμή, έφερε την αρνητική τοποθέτηση των δέκα από τους δεκατέσσερις συλλόγους της ανώτατης ελληνικής επαγγελματικής κατηγορίας.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η διοργάνωση δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν ψηφιστεί η προκήρυξη τουλάχιστον από τα 3/4 των μελών του συνεταιρισμού. Οι περισσότερες από τις ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για τη νέα σεζόν κι ως εκ τούτου τοποθετήθηκαν αρνητικά, ενώ το θέμα της κεντρικής διαχείρισης δεν προχωράει, προς το παρόν τουλάχιστον.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα (έχουν συμβόλαιο και φέτος με τη NOVA) και Ολυμπιακός ψήφισαν υπέρ της έγκρισης της προκήρυξης, ενώ ο Άρης, που επίσης έχει συμβόλαιο, επέλεξε να δηλώσει «παρών».

Το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έχει πάντως δρόμο ακόμη, καθώς στο «παιχνίδι» για την απόκτησή τους, εκτός από τη NOVA έχει εισέλθει πια δυνατά και η Cosmote TV.