Champions League: Νέφτσι Μπακού - Ολυμπιακός 0-1

28/07/2021, 18:56
Champions League: Νέφτσι Μπακού - Ολυμπιακός 0-1

Με γκολ του Μασούρα στο 15', ο Ολυμπιακός κατάφερε, παρά τις 8 βασικές του απουσίες, να πάρει από νωρίς την νίκη και την πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League εναντίον της Νεφτσί Μπακού, στο στάδιο Bakcell Arena της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να παρατάξει ενδεκάδα "ανάγκης" λόγω των απουσιών .Οι Έγκμουντουρ Κρίστινσον, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Θανάσης Ανδρούτσος, Γιαν Εμβιλά, Μοχάμεντ Ντρέγκερ, Μαντί Καμαρά, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ και Αγκιμπού Καμαρά τέθηκαν νοκ άουτ, ο Γιουσούφ ελ Αραμπί μόλις ανάρρωσε από κορονοϊό και δεν προτιμήθηκε για την ενδεκάδα, ενώ ο Τόμας Βατσλίκ δεν έχει φτάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, λόγω Euro. Ο Παπ Αμπού Σισέ αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ και συχνά ανέβαινε ως εξτρέμ, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να του κάνει χώρο, συγκλίνοντας προς το κέντρο.

Ο Σισέ ήταν, μάλιστα, ο πρωταγωνιστής στη φάση του 15ο λεπτού, όταν έκλεψε έξω από την περιοχή των Αζέρων, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, νικήθηκε δύο φορές από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως η μπάλα έφτασε στον Βαλμπουενά που με υπέροχη σκαφτή πάσα βρήκε τον Γιώργο Μασούρα για το 1-0. Η πίεση ψηλά των "ερυθρολεύκων" καρποφόρησε, απέναντι σε μία ομάδα που είχε δυσκολίες στη συνεργασία. Ο πολύ ισχυρός άνεμος και ο κακός αγωνιστικός χώρος εμπόδιζαν και τις δύο ομάδες να παίξουν στρωτό ποδόσφαιρο με μεταβιβάσεις, ωστόσο έπειτα από το γκολ των ερυθρολεύκων αυτό προβλημάτιζε κυρίως τους γηπεδούχους.

Η Νέφτσι επιχείρησε να απειλήσει κυρίως με σουτ εκτός περιοχής. Οι κάθετες πάσες εντός δεν έβρισκαν στόχο κι έτσι η εστία του Κώστα Τζολάκη παρέμεινε ανέπαφη σχετικά εύκολα. Στην επίθεση, οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να επιτεθούν κυρίως από τα άκρα, όμως δεν υπήρχε οργανωτής στο παιχνίδι κι έτσι δεν βγήκαν οι κατάλληλες πάσες στον Μασούρα.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, η Νέφτσι προσπάθησε να κλείσει τον Ολυμπιακό στα καρέ του, αλλά απέτυχε. Οι αλλαγές έγιναν μαζεμένες στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και αυτό εμπόδισε τους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό, με συνέπεια οι πάικτες του Ολυμπιακού να "πάρουν ανάσες". Αν κάποια ομάδα θα έβρισκε επόμενο γκολ, αυτή έμοιαζε να είναι μάλλον ο Ολυμπιακός, που κυκλοφορούσε καλύτερα, ταχύτερα και με λιγότερο άγχος την μπάλα στο τέλος. Δεν τα κατάφερε, όμως και κρατώντας το 1-0, πήρε την πρόκριση.

ΝΕΦΤΣΙ: Μεμέντοφ, Μπουλούντοφ (31' Αμπάσοφ, 82' Μουραντμπαϊλί), Εμπότζ, Στάνκοβιτς, Μπασκ, Καν, Χαραμίζ, Μαχμούντοφ, Μπουγκρίν (82' Νατσάφοφ), Λαβάλ (82' Αλιζαντά), Μέσα Κόλι (65' Ζουλφουγκαρλί)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Λαλά, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Ο. Μπα, Σισέ, Βαλμπουενά (76' Ρατζέλοβιτς), Σουρλής (82' Βρουσάι), Κούντε, Μασούρας, Χασάν (86' Ελ Αραμπί)