Τα τρία ρεκόρ του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ

27/09/2021, 10:11
Τα τρία ρεκόρ του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τρία ρεκόρ στην ιστορία του με την ΑΕΚ από καταβολής Α' Εθνικής και ο Ράζβαν Λουτσέσκου πανηγύρισε την 50η νίκη του με τον ΠΑΟΚ στην κατηγορία, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League. 

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0 στο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής και με αυτή τη νίκη συμπλήρωσε 40 σε βάρος της στην ιστορία τους στην Α' Εθνική/Super League. Βέβαια η ΑΕΚ έχει 60. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ έκανε την πέμπτη διαδοχική νίκη του σε βάρος της ΑΕΚ, που είναι και τρίτη στη σειρά στο πρωτάθλημα.

Τρία ρεκόρ στην ιστορία του με την ΑΕΚ ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ.

1. Τη νίκησε για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ πέντε νικών, που είχε κάνει στο διάστημα Μάιος 2011 - Μάιος 2012.
2. Έμεινε αήττητος από την ΑΕΚ σε οκτώ επίσημα παιχνίδια. Ισοφάρισε ρεκόρ που είχε κάνει πριν από σχεδόν 40 χρόνια. Από το 1981 ως το 1983 δεν είχε χάσει πάλι οκτώ, τέσσερα για το πρωτάθλημα και τέσσερα για το Κύπελλο.
3. Τέλος ο ΠΑΟΚ έμεινε αήττητος από την ΑΕΚ για έκτο στη σειρά παιχνίδι πρωταθλήματος, Κάτι τέτοιο είχε καταφέρει άλλη μία μόνο φορά, από το 1972 ως το 1975.

50 νίκες ο Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ ήταν λοιπόν ο θριαμβευτής του ντέρμπι των "Δικεφάλων" και ο Ράζβαν Λουτσέσκου πανηγύρισε την 50η νίκη του στη Super League μως προπονητής του ΠΑΟΚ. Μπορεί ο Ρουμάνος να είναι πέμπτος στη σχετική κατάταξη των νικών προπονητών του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ωστόσο το ποσοστό νικών του είναι μακράν το καλύτερο όλων.

Πλησιάζει να κερδίζει το 80% των αγώνων του, τη στιγμή που οι άλλοι προπονητές, ακόμα και με λιγότερα παιχνίδια, δεν πιάνουν τέτοιο ποσοστό. Οι τέσσερις που έχουν περισσότερες νίκες από τον Λουτσέσκου έχουν πολύ περισσότερα παιχνίδια, οπότε και πολύ μικρότερα ποσοστά. Οι προπονητές του ΠΑΟΚ με 50 τουλάχιστον νίκες.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ