SuperLeague: Αστέρας, Ιωνικός και Απόλλωνας οι κερδισμένοι του Σαββάτου

24/10/2021, 08:32
SuperLeague: Αστέρας, Ιωνικός και Απόλλωνας οι κερδισμένοι του Σαββάτου

Ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε  σπουδαία νίκη με 2-1 επί του Παναθηναικού  στο «Θ. Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League. Ο Ιωνικός με πρωταγωνιστές τους Τουράμ και Άοσμαν πέτυχε το «διπλό» στο Περιστέρι. Ο Απόλλωνας Σμύρνης νίκησε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 2-1

Το γκολ του Καρλίτος (8ο εφετινό) δεν ήταν αρκετό για τους «πράσινους», που είδαν το προβάδισμά τους να γίνεται… θρύψαλα μέσα σε 12 λεπτά απ’ τα τέρματα των Μπαράλες και Σόνι που προήλθαν από δικά τους παιδαριώδη λάθη, επιβεβαιώνοντας πως τα εκτός έδρας παιχνίδια αποτελούν μόνιμη «πληγή» φέτος στην οποία αδυνατούν να βρουν λύσεις.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο 20λεπτο, όπου ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, ο Αστέρας έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν ο Σόνι γύρισε την μπάλα προς τον Μπαράλες που σούταρε με τη μία, αλλά ο Σάντσες έβαλε σωτήρια κόντρα για την άμυνα των «πράσινων».

Στο 30’ οι «πράσινοι» πήραν «κεφάλι» στο σκορ. Μετά από καταπληκτική πάσα του Ρούμπεν προς τον Παλάσιος που «έκοψε» στα… δύο την άμυνα του Αστέρα, ο Αργεντινός έφυγε στο τετ-α-τετ κι «έσπασε» την μπάλα προς τον Καρλίτος, ο οποίος σκόραρε για το 1-0 του Παναθηναϊκού και το 8ο εφετινό τέρμα του.

Η… χαρά των «πράσινων» δεν κράτησε περισσότερο από δύο λεπτά, καθώς στο 32’ (έπειτα από διπλό λάθος στην άμυνα του «τριφυλλιού») ο Πούγγουρας δεν έδιωξε με τη μία κι ανέτρεψε τον Μπαράλες. Ο διαιτητής Φωτιάς έδειξε αμέσως πέναλτι και ο Αργεντινός φορ του Αστέρα ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 45’ από κακό βολέ του Μπρινιόλι, η μπάλα κατέληξε στον Σίτο λίγο κάτω απ’ τη μεσαία γραμμή, ο οποίος έκανε εξαιρετική κούρσα απ’ τα αριστερά κι έβγαλε ασίστ… πάρε-βάλε στον Σόνι ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει από κοντά το 2-1, δίνοντας προβάδισμα στην αρκαδική ομάδα.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιοβάνοβιτς πέρασε τον Ιωαννίδη, στη θέση του «εξαφανισμένου» Βιτάλ και τον Κώτσιρα αντί του Χουάνκαρ (πέρασε αριστερά ο Σάντσες), αλλάζοντας το σύστημα του Παναθηναϊκού σε καθαρό 4-4-2.

Στο 61’ από εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη λίγο έξω απ’ την περιοχή η μπάλα πέρασε δύο μέτρα πάνω απ’ τα δοκάρια του Τσιφτσή, ενώ στο 72’ ο Τσιφτσής έδιωξε με υπερένταση τη σέντρα του Παλάσιος, προ του Καρλίτος.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από ασίστ του Μπουζούκη, ο Ιωαννίδης καθυστέρησε χαρακτηριστικά και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, ενώ στο 90’+3’ το σουτ του Παλάσιος κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Καστάνο, Βαλιέντε, Αλβάρες, Κρέσπι (73’ Λέο Τιλίκα), Μουνάφο, Σανταφέ (80’ Ιγκλέσιας), Σίτο (87’ Ατιένθα), Σόνι (73’ Ριέρα), Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (75’ Χατζηθεοδωρίδης), Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (46’ Κώτσιρας), Χατζηγιοβάνης (86’ Μπουζούκης), Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος, Βιτάλ (46’ Ιωαννίδης), Παλάσιος, Καρλίτος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ 0-2

Σε ένα ακόμη ματς ο Ατρόμητος δεν ήταν καθόλου αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, οι παίκτες του δεν είχαν… νεύρο και ενέργεια, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νίκη για 7ο σερί ματς (2 ισοπαλίες και 5 ήττες, στο χειρότερο ξεκίνημα των «κυανόλευκων» στην κορυφαία κατηγορία), ενώ ήταν το τέταρτο ματς του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο που είδε την ομάδα του να μην μπορεί να φτάσει στην επιτυχία (3 ήττες, μία ισοπαλία).

Η πρώτη σημαντική φάση στο ματς σημειώθηκε στο 18΄ με την κεφαλιά του Χατζηισαϊα, μετά το φάουλ του Καστεγιάνο, να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Κόντρα στη ροή του ματς και χωρίς να έχει απειλήσει καθόλου, ο Ιωνικός άνοιξε το σκορ στο 23΄ με την προβολή του Τουράμ, μετά την ασίστ του Αοσμαν κι ενώ είχε προηγηθεί σοβαρό λάθος του Γκαλβάο που δεν μπόρεσε ν΄ απομακρύνει τη μπάλα.

Με τη ψυχολογία στα ύψη οι Νικαιώτες λίγο έλλειψε να κάνουν το 2-0 στο 26΄, αλλά το απευθείας σουτ του Καμπράλ από πλάγια στην περιοχή έστειλε τη μπάλα στη ρίζα της δεξιάς δοκού κι εν συνεχεία άουτ.

Εμφανώς επηρεασμένοι οι γηπεδούχοι από το γκολ που δέχτηκαν δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία των φιλοξενούμενων μετά το 20ό λεπτό και στις καθυστερήσεις ο Τουράμ μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή, σούταρε με δύναμη, ωστόσο, ο Πίριτς έδειξε τα αντανακλαστικά του και δεν επέτρεψε στον Βραζιλιάνο στράικερ να κάνει δύο τα προσωπικά του τέρματα.

Με μία μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο ξεκίνησε το β΄ μέρος. Εντελώς αμαρκάριστος στην «καρδιά» της περιοχής του Ιωνικού βρέθηκε ο Παπαδόπουλος, ο οποίος εντελώς ανενόχλητος έστειλε την μπάλα άουτ με καρφωτή κεφαλιά.

Στη συνέχεια η ομάδα του Παράσχου είχε μεν την εδαφική υπεροχή, αλλά ήταν ανούσια επιθετικά, με αποτέλεσμα στο 65΄ σε μία από τις λιγοστές αντεπιθέσεις που είχε βγάλει έως τότε ο Ιωνικός, να έρθει το 2-0 και ουσιαστικά να «κλειδώσει» το δεύτερο εφετινό του «τρίποντο» και πρώτο μακριά από τη Νίκαια.

Αυτή την φορά οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Τουράμ να γίνεται δημιουργός και ο Άοσμαν σκόρερ με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής. Τελευταία ευκαιρία για να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς έχασε ο Ατρόμητος στο 69΄ με τον Μπεντινέλι ν΄ αστοχεί απέναντι από τον Χουτεσιώτη (η μπάλα βρήκε και στην εξωτερική μεριά του δοκαριού).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παράσχος): Πίριτς, Καστελάνο, Βασιλαντωνόπουλος (74΄ Κιβρακίδης), Γκαλβάο (46΄ Σπιριντόνοβιτς), Παπαδόπουλος, Χατζηισαϊας, Ντένιτς, Σάλομον, Κλωναρίδης (62΄ Πιζάνο), Μπεντινέλι (74΄ Κωτσόπουλος), Κουλούρης

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαφέας, Γκοτσούλιας, Βαλεριάνος, Μύγας, Ρομάο, Άοσμαν (67΄ Μπάσα), Ντάλσιο, Καμπράλ (90΄ Λουάν), Τουράμ (83΄ Κιάκος), Ματσούκας (67΄ Μάναλης).

Απόλλωνας Σμύρνης - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-0

Ο Απόλλωνας προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να κυκλοφορήσει την μπάλα και να «πατήσει» στην περιοχή του ΠΑΣ, με τον Παμλίδη στο 8΄ να απειλεί με το σουτ που επιχείρησε και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό, με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα στη μεσαία γραμμή και τις ομάδες να μην ρισκάρουν να παίξουν πιο επιθετικά, προσέχοντας περισσότερο τα νώτα τους.

Μετά το 25΄ οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να απειλήσουν, ωστόσο, ο ρυθμός εξακολουθούσε να παραμένει αργός και οι ομάδες να μην δημιουργούν ευκαιρίες.

Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να αναπτυχθεί καλά, ο Φέστα προχώρησε σε τρεις αλλαγές με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τον Ιταλό τεχνικό να δικαιώνεται στο 48΄, καθώς η «ελαφρά ταξιαρχία» άνοιξε το σκορ με τον Ιωαννίδη, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Ντάουντα.

Ήταν λογικό μετά το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων να «ανοίξει» ο αγώνας και να αποκτήσει πιο γρήγορο ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν στην επίθεση για να ισοφαρίσουν.

Η ομάδα του Μεταξά, όμως, δεν ήταν αποτελεσματική και μπορεί να είχε την κατοχή και την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, στην τελική προσπάθεια υστερούσε σημαντικά. Χωρίς ουσιαστικά ν΄ απειληθεί από τους αντιπάλους του ο Απόλλων Σμύρνης έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του κι έφτασε σχετικά εύκολα στην πρώτη εφετινή του νίκη, παίροντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Φέστα): Κότσαρης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Άλβες (46΄ Λισγάρας), Μπαξεβανίδης, Φαν Λα Πάρα (46΄ Μαρτίνες), Άντονι, Κάστρο, Τσιλούλης (90΄ Ντεντάνης), Παμλίδης (79΄ Βιτλής), Ντάουντα (46΄ Ιωαννίδης)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε (80΄ Παντελάκης), Πέερσμαν, Σνάιντερ (64΄ Μπρένερ), Ντομίνγκες, Καραχάλιος (80΄ Μίνα), Γκαρντάβσκι (46΄ Μορέιρα), Περέα, Μιλιντσεάνου (46΄ Τριάδης)

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ