Το γερμανικό εμπάργκο χάλασε τη συμφωνία Κριχόβιακ - Χέρτα!

22/03/2022, 11:35
Το γερμανικό εμπάργκο χάλασε τη συμφωνία Κριχόβιακ - Χέρτα!

Για τον αρχηγό της Εθνικής Πολωνίας ο Κριστόφ Βαζέχα είπε την μεγάλη αλήθεια… «νόμισα πως ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα όταν άκουσα, διάβασα πως έρχεται στην ΑΕΚ!»

Κακά τα ψέματα, τέτοιας κλάσης παίκτες και αντίστοιχων συμβολαίων, φέρνουν στην Ελλάδα οι «ερυθρόλευκοι».
Γιαυτό, άλλωστε, και η πιάτσα έλεγε πως… «ο Κριχόβιακ είναι μεταγραφή επιπέδου Ολυμπιακού».

Με τη μεγάλη διαφορά βέβαια πως η ΑΕΚ έφερε τον 32χρονο μέσο για 9 ματς στα πλέι-οφ και μετά… «βλέποντας και κάνοντας». Με τις πιθανότητες να είναι σε βάρος της, για να τον κρατήσει στο ρόστερ και μετά τον Ιούνιο.

Θυμίζω πως ήρθε δανεικός από την Κράσνονταρ, με την οποία έχει συμβόλαιο ως το 2024 και η οποία μόλις τον περασμένο Αύγουστο πλήρωσε 4.000.000 αγορά από τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Βέβαια, ο Κριχόβιακ ως βέρος Πολωνός δεν θέλει να ξαναγυρίσει, ξαναπαίξει για ρωσική ομάδα, ακόμη κι αν σταματήσει ο πόλεμος!

Και κάτι που δεν είναι γνωστό: η πρώτη επιλογή του Κριχόβιακ ήταν να πάει σε ομάδα της Μπουντεσλίγκα, για να παίξει μέχρι τον Ιούνιο. Την είχε βρει κιόλας και ήταν η Χέρτα. Ο σύλλογος του Βερολίνου, που πήρε και τον Μάγκατ νέο προπονητή, προσπαθεί να μείνει στην Μπουντεσλίγκα και χρειαζόταν αυτή την ενίσχυση.

Ο Κριχόβιακ, μάλιστα, είχε συμφωνήσει με τον Φρέντι Μπόμπιτς, τον αθλητικό διευθυντή της Χέρτα, αλλά ήταν στο περίμενε. Κι αυτό γιατί υπήρχε μια ανεπίσημη νόρμα από τη γερμανική Ομοσπονδία προς τις ομάδες της Μπουντεσλίγκα (προφανώς με εντολή της κυβέρνησης) να μην ασχοληθούν με παίκτες που ανήκουν και έπαιζαν στη Ρωσία. Να μη διευκολύνουν και να μην έρθουν σε deal με ρωσικές ομάδες, ακόμη κι αν δεν αφορούσαν Ρώσους παίκτες (όπως στην περίπτωση Κριχόβιακ, για παράδειγμα).

Τελικά η Χέρτα δεν πήρε άδεια για να γίνει η εξαίρεση με τον διεθνή Πολωνό μέσο, ούτε πήγε κόντρα σε αυτή την άτυπη κεντρική εντολή της γερμανικής Λιγκα. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ και από την περασμένη Τετάρτη, που η πλευρά Κριχοβιακ αποδεσμεύτηκε από τη συμφωνία με Μπόμπιτς - Χέρτα, κατάφερε μέσα σε 3 μέρες να αποσπάσει το «ναι» του συμπατριώτη του Λεβαντόφσκι.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι «κιτρινόμαυροι» για να μη χάσουν την… χρυσή ευκαιρία με τον Κριχόβιακ δεν παζάρεψαν τίποτα μαζί του. Δέχτηκαν όλους τους όρους του.