Ο Μελισσανίδης, ο Ρούντι Γκαρσία και οι (μη) διαψεύσεις

11/04/2022, 13:23
Ο Μελισσανίδης, ο Ρούντι Γκαρσία και οι (μη) διαψεύσεις

Στο πρώτο (προ εβδομάδας) πρωτοσέλιδο της “Ωρας”, πως η ΑΕΚ μιλάει με τον Ρούντι Γκαρσία, η επίσημη ΠΑΕ έσπευσε να διαψεύσει.

Στο δεύτερο (της Παρασκευής) πρωτοσέλιδο της ίδιας εφημερίδας, πως η ΑΕΚ έχει κάνει πρόταση 2.500.000 ευρώ στον Ρούντι Γκαρσία, πάλι η ΠΑΕ έσπευσε να διαψεύσει. Προσοχή όμως: διέψευσε ουσιαστικά το ποσό, όχι πως συζήτησε και κατέθεσε πρόταση στον πρώην προπονητή των Λυών, Ρόμα, Λιλ!

Τι δεν διέψευσαν οι “κιτρινόμαυροι”; Πως στο προηγούμενο 10ημερο ήρθαν στην Αθήνα, με πρόσκληση του ίδιου, του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο ατζέντης αλλά και ο δικηγόρος του Ρούντι Γκαρσία!

Προφανώς όχι για… κρουαζιέρα με το κότερο του ηγέτη της ΑΕΚ, αλλά για να τους (απο)δείξει / (δια)βεβαιώσει προσωπικά πόσο θέλει την συνεργασία με τον Γάλλο κόουτς και τι μπορεί να κάνει / προσφέρει για να την εξασφαλίσει. Χωρίς την παρεμβολή… μεσαζόντων. Κοινώς για να αρχίσει το “ψήσιμο” που λέγεται πως περιλάμβανε εκτός των άλλων και μια… ξενάγηση (των ανθρώπων του Γκαρσία) σε… “Άγιά Σοφιά” και Σπάτα!

Πάμε και στο παρασύνθημα: για τον Γκαρσία ο Μελισσανίδης δείχνει αποφασισμένος να φτάσει μέχρι και τα 2.000.000 ευρώ τον χρόνο. Παραπάνω κι από τα λεφτά που θα πρότεινε στον Φερνάντο Σάντος.

Το περσινό παράδειγμα από τους Λουτσέσκου/ Ρεμπρόφ στους Μιλόγεβιτς/Γιαννίκη…

Μόνο που το… κακό με τον “τίγρη” είναι πως τα λεφτά που θεωρεί -ο ίδιος- ότι αξίζει να δώσει στον Γκαρσία ή τον Σάντος, δεν σημαίνει απαραιτήτως πως τα ίδια πρέπει να διατεθούν και για κάποιον άλλον προπονητή, εφόσον "ναυαγήσει" αυτών των δυο. Δηλαδή το μπάτζετ για τον προπονητή δεν είναι στάνταρ αλλά εξαρτάται από τα… γούστα του!!

Το είδαμε αυτό την περασμένη άνοιξη, όταν από το 1,2 με 1 εκατομμύριο ευρώ που ο Μελισσανίδης έδινε για να πείσει τον Λουτσέσκου και τον Ρεμπρόφ (αντίστοιχα), κατέληξε πρώτα στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς των 50.000 ευρώ τον μήνα και μετά στον Αργύρη Γιαννίκη των 10.000 μηνιάτικο!!

Το ερώτημα είναι ποιος… έπεισε τον Μελισσανίδη πως μπορεί να κλείσει προπονητή επιπέδου Ρούντι Γκαρσία και μάλιστα Απρίλιο ή Μάιο μήνα. Όταν και η ΑΕΚ δεν έχει στην Ευρώπη το ανάλογο brand name (ο Γάλλος πριν από μερικούς μήνες πέρασε από συνέντευξη για την θέση στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και το κασέ του είναι σχεδόν απαγορευτικό (3.000.000) και δεν υπάρχουν οι μεσάζοντες/ατζέντηδες εκείνοι (επιπέδου…Μέντες, για παράδειγμα) που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Μελισσανίδη να τον φέρει…