Οι 3 Ουκρανοί παίκτες της Σαχτάρ που εξετάζονται από μεγάλη ελληνική ομάδα

12/04/2022, 14:39
Οι 3 Ουκρανοί παίκτες της Σαχτάρ που εξετάζονται από μεγάλη ελληνική ομάδα

Το Σάββατο στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” η Σαχτάρ Ντόνετσκ έδωσε ένα ιστορικό φιλικό αγώνα, φιλοξενούμενη του Ολυμπιακού, περνώντας σε όλο τον κόσμο (μέσω και των ξένων ΜΜΕ) ένα αντιπολεμικό μήνυμα ειρήνης, κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στην σύνθεση της Σαχτάρ ασφαλώς και δεν υπήρχε κανένας απο τους 10 ξένους (οι 8 είναι Βραζιλιάνοι) ακριβοπληρωμενους παίκτες της. Αγωνίστηκαν μόνο Ουκρανοί κι ανάμεσά τους ο Κονόπλια (φωτ.)!

Γιατί η στήλη μνημονεύει τον 22χρονο διεθνή Ουκρανό δεξιό μπακ, ο οποίος στην …κανονική Σαχτάρ ήταν μπακ του Βραζιλιάνου Ντόντο (με 20.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία); Ο Κονόπλια μένει ελεύθερος, ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του τον Ιούνιο και πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα της χώρας του, ακόμη κι αν τελειώσει ο πόλεμος.

Η χρηματιστηριακή αξία του Κονόπλια είναι 2.500.000 ευρώ ενώ θεωρείται μπακ με προσόντα και προοπτική. Και όπως μεταφέρθηκε στην στήλη υπάρχει και σοβαρό… Σουπερλιγκάτο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του.Συγκεκριμένα, από ομάδα της ελληνικής Big 4. Χωρίς να διαρρέει κάτι περισσότερο αφού είναι μια υπόθεση με αρκετά… ευαίσθητες ισορροπίες.

Εμείς το αναφέρουμε και δεν το προχωράμε περισσότερο για Κονοπλια. Μαζί με την πληροφορία πως υπάρχουν ακόμη δυο Ουκρανοί παίκτες της Σαχτάρ, ο 22χρονος εξτρέμ Μουντρίκ και ο 24χρονος διεθνής αριστερός μπακ Κορνιένκο που επίσης είναι δυο περιπτώσεις που έχουν τεθεί στα υπόψιν μεγάλης ελληνικής ομάδας. Με την διαφορά πως ο Κονόπλια μένει ελεύθερος ενώ Κορνιένκο και Μουντρίκ έχουν συμβόλαια με την Σαχταρ (ως το 2025 και το 2026 αντίστοιχα).