Europa League: Πιστή στο ραντεβού της η Σεβίλλη περιμένει στον τελικό τη Ρόμα του Μουρίνιο

20/05/2023, 16:20
Europa League: Πιστή στο ραντεβού της η Σεβίλλη περιμένει στον τελικό τη Ρόμα του Μουρίνιο

Η ομάδα της Ανδαλουσίας απέκλεισε τη Γιουβέντους, ενώ οι Ρωμαίοι με το… πούλμαν του Μουρίνιο άφησαν εκτός τελικού τη Μπάγερ Λεβερκούζεν

Σεβίλλη και Europa League σημαίνει μία σχέση αγάπης. Μια σχέση λατρείας και… τρέλας! Οι Ανδαλουσιάνοι, τα είδαν όλα στον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στη Γιουβέντους στο «Σάντσες Πιθχουάν» ειδικά από την ώρα και τη στιγμή που οι Ιταλοί προηγήθηκαν, αλλά όχι μόνο δεν τα παράτησαν αλλά πήραν τη νίκη-πρόκριση (2-1) στην παράταση χάρη στο γκολ του Έρικ Λαμέλα στο 95′ με τον Αργεντινό να νικάει τον Σέζνι με καρφωτή κεφαλιά!

Μεγάλες επεμβάσεις από τόσο από τον Πολωνό κίπερ, όσο και από τον Μπόνο που ήταν από τους πρωταγωνιστές του ημιτελικού! Στον τελικό του Europa League η Σεβίλλη θα αγωνιστεί απέναντι στη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Το ματς κυλούσε με εναλλαγές φάσεων και κατοχής της μπάλας μέχρι το 65’. Τότε ο Βλάχοβιτς, που είχε μπει αλλαγή στο ματς τρία λεπτά νωρίτερα, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αναμπουμπούλα στην άμυνα της Σεβίλλης και με ωραίο τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, η χαρά τους δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ. Μιας και μία άλλη αλλαγή έφερε το ματς στα ίσα. Ο Σούσο στο 62′ πέρασε στη θέση του Όλιβερ Τόρες και στο 71′ ισοφάρισε με απίθανο σουτ εκτός περιοχής, αφού νίκησε μέχρι τον… ανίκητο μέχρι εκείνη την ώρα Σέζνι. Έτσι φτάσαμε στην παράταση κι εκεί ο Λαμέλα έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό στη Σεβίλλη.

Στο 115′ ο Ακούνια είδε δεύτερη κίτρινη, όμως, δεν στοίχισε στην ομάδα του την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Η Ρόμα στον τελικό με το… πούλμαν του Μουρίνιο

Έχει πάρει σβάρνα τους τελικούς η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο! Μετά τον τελικό των Τιράνων πέρσι στο Conference League όπου κατέκτησε με 1-0 το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της νεοσύστατης διοργάνωσης κόντρα στη Φέγενορντ, φέτος παίρνει προαγωγή. Μιας και έφτασε στον τελικό του Europa League αποκλείοντας τη Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο. Το 0-0 της ρεβάνς ήρθε με τη γνωστή συνταγή του… πούλμαν από πλευράς Ιταλών. Καλύτερα από πλευράς Μουρίνιο, διότι η Ρόμα τελείωσε το ματς με μόλις μια φάση κι αυτή εκτός στόχου!

Μπορεί η πορεία των «τζαλορόσι» στη Serie A το τελευταίο διάστημα να μην είναι η καλύτερη, ωστόσο, θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στους ομίλους του Champions League της περιόδου 2023/2024, με την προϋπόθεση να σηκώσουν το τρόπαιο το βράδυ της 31ης Μαΐου στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης.

Οι «ασπιρίνες» προσπάθησαν για το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την γρανιτένια άμυνα των «Ρωμαίων» κι έτσι δεν θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν ξανά σε τελικό της UEFA μετά από 21 χρόνια και συγκεκριμένα το 2002, όταν είχαν ηττηθεί από την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League (2-1).