Δημήτρης Κουρμπέλης: Χοντρό παρασκήνιο πίσω από την αποχώρηση του

02/06/2023, 16:09
Δημήτρης Κουρμπέλης: Χοντρό παρασκήνιο πίσω από την αποχώρηση του

Αλαφούζος και Γιοβάνοβιτς δεν ήθελαν όσο ο αρχηγός της ομάδας την ανανέωση της συνεργασίας τους και ουσιαστικά τον… οδήγησαν στο «όχι» - Η βελτιωμένη προσφορά των «πράσινων» που ήταν…ψίχουλα και η άρνηση στην αντιπρόταση του παίκτη για να ματσάρουν στην χρονική διάρκεια την οικονομική διαφορά τους - Με 3ετές ή με τα λεφτά που δόθηκαν στον 34χρονο Ρούμπεν Πέρεθ, ο «Κούρμπε» θα έμενε στο «τριφύλλι»

KOYΡΜΠΕΛΗΣ : την Τετάρτη απάντησε αρνητικά στην (ψιλό) βελτιωμένη πρόταση του Παναθηναϊκού και έτσι μετά από 6,5 χρόνια αποχωρεί ως αρχηγός από το τριφύλλι. Ουσιαστικά είχε αποφασίσει από την Δευτέρα, αν κρίνουμε από όσα συζητιόντουσαν το προηγούμενο διήμερο στα Σπάτα, στις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας.

Όπως αποκαλύψαμε η στήλη μεταξύ της προσφοράς του Παναθηναϊκού και της πρότασης που είχε από την Τράμπζονσπορ, υπήρχε μια συνολική διαφορά της τάξης χοντρικά των 600.000 ευρώ στην 2ετία!! Κι αυτή στις καθαρές αποδοχές, χωρίς να υπολογίζουμε τα μπόνους.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε να του προσφέρει 630.000 ευρώ τον χρόνο για 2ετες συμβόλαιο συν μπόνους ενώ η τουρκική ομάδα επίσης 2ετες συμβόλαιο με κλιμακωτές αποδοχές, συνολικού ύψους 1.850.000 ευρώ συν πολύ υψηλότερα μπόνους. Όπως ακούγεται στην ελληνική μανατζερικη πιάτσα ο Δημήτρης Κουρμπέλης αν πιάσει όλους τους στόχους στην Τράμπζονσπορ σε μια σεζόν μπορεί να φτάσει/αγγίξει ακόμη και το 1,5 εκατομμύριο!!!

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: ο κουμπάρος του Κουρμπέλη έπαιξε τον πλέον καταλυτικό ρόλο συνολικά στην εν λόγω υπόθεσή. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο Μπακασέτας ήταν πιο… κομβικός και από τον Πασχάλη Τουντούρη , τον ατζέντη του “Κούρμπε”!

Ο εξαιρετικά δημοφιλής στην Τράμπζονσπορ “Μπάκα”, ήταν αυτός πού έπεισε τον Τούρκο πρόεδρό της σχετικά με την αξία / πολυτιμότητα της μεταγραφής του συμπατριώτη και κολλητού του, αμυντικού μέσου, ουσιαστικά αυτός που… εγγυήθηκε για τον Κουρμπέλη κι αυτός που την πούσαρε μέχρι τέρμα!

Επίσης, ο Μπακασέτας ήταν εκείνος που έπεισε και τον Κουρμπέλη – στον οποίο δεν αρέσουν γενικά οι αλλαγές – να πάρει την μεγάλη απόφαση, αποχώρησής του από τον Παναθηναϊκό και… μετανάστευσής του στην Τραπεζούντα.

Να το θέσω διαφορετικά, όπως μου μεταφέρθηκε από…γνώστη: αν ο Μπακασέτας δεν έπαιζε στην Τράμπζονσπορ , ο Κουρμπέλης δεν θα πήγαινε εκεί ούτε με περισσότερα χρήματα!!! Μια ακόμη λεπτομέρεια: ο Μπακασέτας από πέρσι προσπαθούσε να… πάρει τον κουμπάρο του στην Τράμπζονσπορ, αλλά ο Κουρμπέλης δεν ήταν ελεύθερος και οι Τούρκοι δεν θέλανε να πληρώσουν μεγάλο transfer fee στον Παναθηναϊκό!!

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ/ ΓΙOBAΝΟΒΙΤΣ: ούτε ο ιδιοκτήτης, ούτε ο προπονητής… καιγόντουσαν να μείνει/ανανεώσει ο Κουρμπέλης!! Κάτι παρόμοιο που είχε συμβεί και πέρσι με την αντίστοιχη ανανέωσή του Χατζηγιοβάννη.

Αυτή είναι η … πικρή αλήθεια που κρύβεται πίσω τόσο από την βελτιωμένη πρόσφορά που δεν ξεπερνούσε τα 80 χιλιάρικα το χρόνο, όσο κι από το γεγονός πως αρνήθηκαν την αντιπρότασή της πλευράς Κουρμπέλη, να του δώσει ο Παναθηναϊκός 3ετές συμβόλαιο και έτσι να ματσάρουν την μεγάλη διαφορά που υπήρχε συγκριτικά με την προσφορά που του είχε κατατεθεί από την Τράμπζονσπορ.

Με 3ετες συμβόλαιο ή έστω με 2ετες αλλά με τις αποδοχές που προσφέρθηκαν στον 34χρονο Ρούμπεν Πέρεθ, ο Κουρμπέλης θα είχε υπογράψει την ανανέωσή του στον Παναθηναϊκό!! Δεν έφυγε για το οικονομικό, περισσότερο ήταν θέμα… ψυχισμού.

Ο Κουρμπέλης κατάλαβε πως στον Παναθηναϊκό για τους δικούς τους λόγους, διοικητική και προπονητική του ηγεσία δεν … τρελαινόντουσαν στο να συνεχίσει στην ομάδα, τουλάχιστον το ίδιο / τόσο πολύ όσο ήθελε αυτός!!! Όπως μάλιστα μου μεταφέρθηκε περισσότερο θέμα διοίκησής και λιγότερο θέμα τεχνικής ηγεσίας αποτέλεσε ο χειρισμός και η κατάληξή της υπόθεσής Κουρμπέλη.

Βέβαια ο Γιοβάνοβτς θα μπορούσε να θέσει… βέτο υπερ της ανανέωσής του, αλλά δεν το έκανε! Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο Παναθηναϊκός τους παίκτες που ήθελε τους ανανέωσε σε πρώτο χρόνο και μάλιστα με γενναίες αυξήσεις (Πέρεθ, Σεκεφελντ, Αϊτόρ και νωρίτερα τον Χουανκάρ) αλλά και με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη του προπονητή…