Πρωτιά για την Eurobank Εquities

07/04/2021, 08:27
Πρωτιά για την Eurobank Εquities

Χαμόγελα έφερε ο Μάρτιος στο Χρηματιστήριο, αφού η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών ανήλθε σε €99 εκ. τον Μάρτιο, από €61 εκ. το πρώτο δίμηνο του 2021. Ο σημαντικά αυξημένος τζίρος του μήνα στο Χρηματιστήριο, αποτυπώνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών για την ελληνική αγορά καθώς επίσης και τις μετοχικές ανακατατάξεις σε ορισμένες εισηγμένες (π.χ.Jumbo, GEK Terna,Terna Energy).

Κερδισμένη του μήνα, η Eurobank Equities η οποία με μερίδιο αγοράς 21,64% κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών. Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο ολοκληρώθηκε με μέση ημερήσια αξία συναλλαγών πέριξ των €74 εκ. Στην κορυφή των χρηματιστηριακών στο σύνολο του τριμήνου βρέθηκε και πάλι η Eurobank Equitiesμε μερίδιο αγοράς 18,97%, ακολουθούμενη από την Πειραιώς ΑΕΠΕΥ με 16,91%.

Η Eurobank Equities έχει εδραιώσει τη θέση και τη δυναμική της, ως μία από τις κορυφαίες επιλογές των μεγαλύτερων και σημαντικότερων θεσμικών επενδυτών καθώς και δεκάδων χιλιάδων ιδιωτών επενδυτών, έχοντας αναδειχθεί κορυφαία στην κατάταξη όσον αφορά το μερίδιο αγοράς τις περισσότερες χρονιές τα τελευταία 12 έτη. Το 2020 συγκέντρωσε το 17,4% του συνόλου των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.