Εurobank : Ανοίγει βιβλίο για preffered ομόλογο 500 εκατ. ευρώ

26/04/2021, 23:45
Εurobank : Ανοίγει βιβλίο για preffered ομόλογο 500 εκατ. ευρώ

Στο θετικό momentum που επετεύχθη με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας απο την Standard & Poors στοχεύει η Eurobank, καθώς χθες η διοίκηση της Τράπεζας έδωσε εντολή στους αναδόχους Bank of America, BNP- Paribas, HSBC, UBS προκειμένου να ξεκινήσουν απο σήμερα τις επαφές με επενδυτές για την έκδοση εξαετούς ομολόγου preferred senior, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο Έλληνες διαχειριστές, η αρχική καθοδήγηση για το επιτόκιο της έκδοσης κυμαινόταν μεταξύ 1,9-2,1%, ενω το βιβλίο προσφορών της έκδοσης του ομολόγου εκτιμάται ότι, θα ξεκινήσει την Τετάρτη το πρωϊ ώστε να ολοκληρωθεί εντος της ημέρας.

Εκτός, όμως, απο την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας η μετοχή της Eurobank πληροί τα βασικά κριτήρια ( ύψος κεφαλαιοποίηση, κεφαλαιοποίηση δίχως βασικό μέτοχο ) προκειμένου να ενταχθεί η μετοχή στον Δείκτη Msci. Ο ξένος οίκος πρόκειται να ανακοινώσει την αναθεώρηση του ελληνικού δείκτη στις 11 Μαϊου, ενω η εφαρμογή του νέου Δείκτη ξεκινά απο τις 27 Μαϊου.

Η έκδοση της Eurobanκ, η οποία σχεδιαζόταν εδώ και μήνες ακολουθεί ύστερα από ένα μπαράζ άντλησης κεφαλαίων από ελληνικές εταιρείες την τελευταία εβδομάδα καθώς η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζα Πειραιώς ( 1,38 δισ. ευρώ ), αλλά και το πράσινο ευρωομόλογο Μυτιληναίος ( 500 εκατ. ευρώ ) κατέγραψαν σημαντική υπερκάλυψη τόσο από Έλληνες, όσο και από ξένους επενδυτές.