Jumbo: Κράτησε τις δυνάμεις της

08/09/2021, 09:44
Jumbo: Κράτησε τις δυνάμεις της

Κράτησε τις δυνάμεις της στο οκτάμηνο η JUMBO παρά τον μόνιμο «εχθρό» του κ. Βακάκη τα αυξημένα μεταφορικά κόστη.

Συνεπώς στο εξάμηνο που θα δημοσιευθεί θα υπάρχουν ορισμένες πιέσεις αλλά όχι αυτές που έχουν καλλιεργηθεί το τελευταίο διάστημα. Και αντίστοιχα η κερδοφορία της εταιρείας θα είναι υψηλή, δεδομένου ότι το αντίστοιχο περσινό διάστημα τα καταστήματα ήταν κλειστά.

Oι πωλήσεις του ομίλου σημείωσαν αύξηση κατά +9% περίπου σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουάριος-Αύγουστος 2021. Οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- αυξήθηκαν κατά 3% περίπου, οι πωλήσεις στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 10% περίπου, οι πωλήσεις στην Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 13% περίπου και πωλήσεις στην Ρουμανία αυξήθηκαν κατά 24% περίπου.

Η διοίκηση επανέλαβε ότι η κρίση στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα δεν παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης παρά τις επίσημες κεντρικές διαβεβαιώσεις και καθησυχαστικά σχόλια. Το μεταφορικό κόστος διατηρείται σε παράλογα επίπεδα ενώ συνεχώς ανεβαίνουν οι τιμές των πρώτων υλών και της ενέργειας.

Επίσης, η επανεμφάνιση του Covid -19 με τη μετάλλαξη Δέλτα ή η παρουσία νέων μεταλλάξεων εντείνει τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα καθώς λιμάνια κλείνουν ή υπολειτουργούν ακόμα και με την ταυτοποίηση ενός μόνο κρούσματος με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις ή μετακυλήσεις στις παραδόσεις να αυξάνουν τις ελλείψεις σε προϊόντα ειδικά αυτών με έντονο εποχιακό χαρακτήρα.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει αποτελέσματα εξαμήνου την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, μετά την λήξη της συνεδρίασης.