ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Κοντεύει το 1 δισ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Κοντεύει το 1 δισ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία

Η πορεία της μετοχής στο ταμπλό όλα αυτά τα χρόνια επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την ευρωστία του Ομίλου.

Λίγες εισηγμένες έχουν τέτοια εικόνα σε χρηματοοικονομικό επίπεδο. Και η ειδική θέση του Ομίλου στον κλάδο εγγυάται για τη μελλοντική, εξίσου επιτυχημένη πορεία. Η πορεία της μετοχής στο ταμπλό όλα αυτά τα χρόνια επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την ευρωστία του Ομίλου.

Ένας Όμιλός που κατάφερε για άλλη μια χρονιά να παράγει αβίαστα κερδοφορία, χαρίζοντας κέρδη στους μετόχους είτε κεφαλαιακά είτε και από το γενναίο μέρισμα. Τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια άγγιξαν τα 660 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 12% σε σχέση με το 2021. Με έναν κύκλο εργασιών πάνω από 250 εκατ. ευρώ (χ. φόρους), είδε 85 εκατ. καθαρά κέρδη.

Σημειώνουμε ότι ο ΚΑΡΕΛΙΑΣ είναι αδάνειστος (!) και με γεμάτο ταμείο.

Πρόκειται για ένα από τα διαμάντια στο ταμπλό, και μάλιστα πλέον δεν μπορεί καν να χαρακτηριστεί μικρομεσαίο χαρτί, καθώς κοντεύει το ένα δισεκατομμύριο, όσο περίπου και η ΛΑΜΔΑ. Όταν ο ΟΛΠ, ο ΣΑΡ και η ΚΟΥΕΣ από τη μεγάλη κεφ/ση έχουν μισό… Και συνολικά 8 του 25άρη έχουν μικρότερη από τον ΚΑΡΕΛΙΑ.

Το μειονέκτημά του είναι το εξαιρετικά χαμηλό free float (περ. 6%) των ούτως ή άλλως λίγων μετοχών (2,76 εκατ. ευρώ) και προφανώς η χαμηλή εμπορευσιμότητα. Ωστόσο, ένα μέσο χαρτοφυλάκιο δεν εγκλωβίζεται επ’ ουδενί λόγο, ειδικά αν δεν έχει βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα.

Θεωρούμε ότι η ζώνη των 400 ευρώ δεν είναι και τόσο μακριά, και ακόμα κι εκεί, η μετοχή δεν θα είναι «ακριβή». Η στήριξη φαίνεται στα 312-316.