ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τέλος του 2023 ολοκληρώνεται το deal για την ΑΚΤΩΡ – Πότε θα δώσει μέρισμα στους μετόχους

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τέλος του 2023 ολοκληρώνεται το deal για την ΑΚΤΩΡ – Πότε θα δώσει μέρισμα στους μετόχους

Στο τέλος αυτής της χρονιάς η εταιρεία θα έχει μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια και ταμειακά διαθέσιμα οπότε θα είναι δυνατή η διανομή μερίσματος.

“Αλλαγή πλεύσης” πραγματοποιεί ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ μετά και την πώληση του κατασκευαστικού βραχίονα ΑΚΤΩΡ. Σύμφωνα με την διοίκηση του ομίλου το επόμενο διάστημα θα δοθεί έμφαση στον τομέα των Παραχωρήσεων, όπου προβλέπονται ταμειακές ροές ύψους €1,3 δισ. τα επόμενα χρόνια, στο real estate, τα έργα ΣΔΙΤ, την ενέργεια και την “πράσινη” μετάβαση.

Αναφερόμενος σε σχετική έκθεση της Deloitte τόνισε ότι “στις 100 μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες παγκοσμίως η μέση αποδοτικότητα φθάνει στο 3% με 3,5% γεγονός που σημαίνει ότι από το ανεκτέλεστο των €2,8 δις. που έχει η ΑΚΤΩΡ, το όφελος θα ήταν περίπου €100 εκατ. όταν από την πώληση το τίμημα ανήλθε στα €114 εκατ.”.

Σχολιάζοντας τον διαγωνισμό για την Αττική Οδό ο κ. Μπουλούτας είπε ότι η σύμβαση λήγει τον Οκτώβριο του 2024 και πως η κοινοπραξία που συμμετέχει είναι έτοιμη να καταθέσει μια ανταγωνιστική προσφορά.

Οσον αφορά στα επόμενα βήματα της REDS, η διοίκηση τόνισε πως υλοποιεί ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους €350 εκατ. με σημαντικά project όπως το Κτήμα Καμπάς, την αξιοποίηση της Μαρίνας Αλίμου και τις Γούρνες Ηρακλείου.

Αποφάσεις Γ.Σ

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης οι μέτοχοι ενέκριναν την εφαρμογή προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών της εισηγμένης Ελλάκτωρ διάρκειας 24 μηνών. Το προτεινόμενο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών θα ολοκληρωθεί μέσα στην προβλεπόμενη από τον νόμο προθεσμία 24 μηνών, ήτοι από 22 Ιουνίου 2023 μέχρι 22 Ιουνίου 2025, εφ’ όσον οι εν λόγω αγορές είναι, κατά περίπτωση, προς όφελος της εταιρείας καθώς και ότι τα διαθέσιμα κεφάλαια της επιτρέπουν την απόκτηση αυτή. Η ανώτατη τιμή αγοράς των ιδίων μετοχών της εταιρείας θα είναι 3 ευρώ ανά μετοχή και η κατώτατη τιμή αγοράς αυτών θα είναι ίση 0,30 ευρώ ανά μετοχή.