5G και στο διάστημα από την Lockheed και την Omnispace

24/03/2021, 18:52
5G και στο διάστημα από την Lockheed και την Omnispace

Για την ανάπτυξη δικτύου 5G και στο διάστημα συνεργάζονται η Locheed Martin και η Omnispace LLC. Το δίκτυο αυτό θα προορίζεται τόσο για εμπορική χρήση όσο και για χρήση από κυβερνήσεις.

Όπως ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο κολοσσός ττης αμυντικής τεχνολογίας, ένα διαστημικό, παγκόσμιο δίκτυο 5G θα επέτρεπε στους χρήστες να κάνουν εναλλαγές μεταξύ δορυφορικών και επίγειων δικτύων, απομακρύνοντας την ανάγκη για πολλαπλές συσκευές σε διαφορετικά δίκτυα.

Σημείωσε, δε, το δίκτυο θα παρείχε δυνατότητες επικοινωνιών σε συσκευές ανεξαρτήτως του περιβάλλοντος ή της τοότι ποθεσίας τους.

«Η Omnispace είναι απόλυτα αφοσιωμένη στο όραμα της δημιουργίας μιας νέας παγκόσμιας πλατφόρμας επικοινωνιών που θα παρέχει συνδεσιμότητα 5G απευθείας σε φορητές συσκευές από το διάστημα» ανέφερε σχετικά ο Ραμ Βισβαναθάν, διευθύνων σύμβουλος της Omnispace.

Ο Τζέιμς Τάικλετ, διευθύνων σύμβουλος της Lockheed Martin, εξέφρασε ενδιαφέρον για την χρήση δικτύων 5G προς υποστήριξη και ενίσχυση αυτόνομων στρατιωτικών συστημάτων. Πέρυσι ο Τάικλετ είχε πει ότι οραματίζεται ένα μέλλον όπου τα μισά ή τα 3/4 των στρατιωτικών οχημάτων θα είναι αυτόνομα και δίκτυα 5G θα αποτελούν το κεντρικό σύστημα τέτοιων στόλων.