Επίθεση "χάκερς" στην Ε.Ε.

06/04/2021, 18:55
Επίθεση

Από σημαντική κυβερνοεπίθεση επλήγησαν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προηγούμενη εβδομάδα, συμεριλαμβανομενης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως δήλωσε, σχετικά, εκπρόσωπος της Κομισιόν, ορισμένοι φορείς της ΕΕ "αντιμετώπισαν ένα συμβάν ασφάλειας στην υποδομή ΙΤ τους".

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η εγκληματολογική ανάλυση του περιστατικού βρίσκεται ακόμη στην αρχική της φάση και ότι είναι πολύ νωρίς για την παροχή οριστικών πληροφοριών για τη φύση της επίθεσης.

"Συνεργαζόμαστε στενά με την CERT-EU, την ομάδα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για όλα τα θεσμικά όργανα, οργανισμούς και οργανισμούς της ΕΕ και αρμόδιο για το συμβάν", δήλωσε ο εκπρόσωπος. "Μέχρι στιγμής, δεν εντοπίστηκε σημαντική παραβίαση πληροφοριών".

Η επίθεση ήταν αρκετά σοβαρή, ώστε να ειδοποιηθούν ανώτεροι αξιωματούχοι της Επιτροπής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg που επικαλείται άτομο που είναι εξοικειωμένο με το θέμα. Το ίδιο άτομο είπε ότι το περιστατικό ήταν μεγαλύτερο από τις συνήθεις επιθέσεις που έπλητταν τακτικά την ΕΕ. Ένας άλλος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι το προσωπικό είχε πρόσφατα προειδοποιηθεί για πιθανές απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος.