Apple: Παρουσίασε το iPhone 13, νέα iPads και το Apple Watch

14/09/2021, 22:58
Apple: Παρουσίασε το iPhone 13, νέα iPads και το Apple Watch

Το νέο iPhone 13 παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, σε ειδική εκδήλωση - παρουσίαση, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα. 

Στην ίδια εκδήλωση, παρουσιάστηκαν επίσης το αναβαθμισμένο iPad και ένα καινούργιο iPad Mini καθώς και η σειρά 7 στα Apple Watch.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook το νέο iPhone 13 θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία, πιο φωτεινή οθόνη, θα έρχεται σε πέντε χρώματα και σε δύο μεγέθη, 5,4 ιντσών και 6,1 ιντσών. Η διάρκεια λειτουργίας του iPhone 13 αναμένεται να είναι δυόμισι φορές μεγαλύτερη από του iPhone 12 με μια φόρτιση.

Στην καρδία της νέας συσκευής βρίσκεται ένας κατασκευασμένος από την Apple επεξεργαστής, ο A15 Bionic. Έχει έξι πυρήνες και ένα ειδικευμένο τμήμα που τρέχει τους αλγόριθμους της τεχνητής νοημοσύνης.

Η τιμή του iPhone 13 ξεκινά από τα $799, ενώ του iPhone 13 mini από τα $699. Οι συσκευές θα ξεκινούν με 128GB σε αποθηκευτικό χώρο.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max, με τιμή εκκίνησης τα $999, στα οποία η οθόνη έχει το ίδιο μέγεθος με τα περυσινά μοντέλα, με έκδοση των 6,1 ιντσών και μια μεγαλύτερη των 6,7 ιντσών. Τα μοντέλα Pro έχουν τον ίδιο επεξεργαστή με τα βασικά iPhones, τον A15 Bionic, όπως ανακοίνωσε η Apple.

Τα iPhone 13 Pro και Pro Max διαθέτουν νέα συστήματα καμερών και μια αναβαθμισμένη υπερευρεία κάμερα με βελτιωμένη διάμετρο, για καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Το iPhone 13 Pro ξεκινά από τα $999 και το Pro Max από τα $1.099. Και τα τρία μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ από τις 24 Σεπτεμβρίου. Οι επιλογές για αποθηκευτικό χώρο είναι στα 128GB, 256GB, 512GB και 1TB.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την αναβάθμιση του βασικού μοντέλου iPad με έναν πιο ισχυρό επεξεργαστή και βελτιωμένη κάμερα. Το νέο iPad ξεκινά από τα $329 και θα είναι διαθέσιμο από την επόμενη εβδομάδα.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε το νέο iPad Mini με 5G το οποίο θα ξεκινά από τα $499. Οι παραγγελίες για το νέο iPad Mini μπορούν να γίνουν από σήμερα και η διάθεση του θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα.

Ο αμερικανικός κολοσσός παρουσίασε ταυτόχρονα το νέο Apple Watch Series 7, με την οθόνη στο νέο μοντέλο να είναι κατά 20% μεγαλύτερη σε σύγκριση με το Series 6, ενώ το ανασχεδιασμένο λογισμικό επιτρέπει περισσότερες λεπτομέρειες να εμφανίζονται στην οθόνη. Θα έρχεται σε πέντε χρώματα, με περίβλημα από αλουμίνιο, χάλυβα και τιτάνιο.

Η σειρά 7 ξεκινά από τα $399 και θα είναι διαθέσιμα αργότερα, μέσα στο φθινόπωρο.