TikTok: 5 ώρες κράτησε η «ανάκριση» του CEO στο Κογκρέσο

24/03/2023, 21:45
TikTok: 5 ώρες κράτησε η «ανάκριση» του CEO στο Κογκρέσο

«Επιτρέψτε μου να το δηλώσω απερίφραστα: Η ByteDance δεν είναι πράκτορας της Κίνας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας», δήλωσε στην κατάθεσή του.

Η πρώτη εμφάνιση στο Κογκρέσο για τον διευθύνοντα σύμβουλο της TikTok Shou Zi Chew διήρκεσε περισσότερο από πέντε ώρες, με αμφιλεγόμενες ερωτήσεις που αφορούσαν τη σχέση της εφαρμογής με την Κίνα και την προστασία των νεότερων χρηστών της.

Η εμφάνιση του Chew έρχεται σε μια κομβική στιγμή για το TikTok, το οποίο αντιμετωπίζει διεθνή πυρά μετά την αλματώδη άνοδο της δημοτικότητάς του τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρεία ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με την επιρροή της Κίνας στην εφαρμογή – κριτικές στις οποίες ο Chew προσπάθησε επανειλημμένα να αντισταθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ακρόασης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok ρωτήθηκε για πάνω από πέντε ώρες για την Κίνα, τα ναρκωτικά και την ψυχική υγεία των εφήβων.

“Επιτρέψτε μου να το δηλώσω απερίφραστα: Η ByteDance δεν είναι πράκτορας της Κίνας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας”, δήλωσε στην κατάθεσή του.

Περισσότερα στο futurology.gr