Εκτινάχθηκαν τα κρυπτονομίσματα τεχνητής νοημοσύνης μετά την ανοδική προοπτική ζήτησης ΑΙ

27/05/2023, 15:18
Εκτινάχθηκαν τα κρυπτονομίσματα τεχνητής νοημοσύνης μετά την ανοδική προοπτική ζήτησης ΑΙ

Τα κρυπτονομίσματα τεχνητής νοημοσύνης εκτινάσσονται μετά τα οικονομικά αποτελέσματα της Nvidia για την άνθηση της ζήτησης τεχνητής νοημοσύνης.

Τα κρυπτονομίσματα με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη αυξήθηκαν την Πέμπτη στον απόηχο των οικονομικών αποτελεσμάτωντης Nvidia και την αυξανόμενη ζήτηση για τσιπ που τροφοδοτούν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Το SingularityNET (AGIX) αυξήθηκε έως και 19%, σύμφωνα με το CoinMarketCap, στα 29 σεντς. Το Cortex (CTXC) αυξήθηκε 6% στα 17 σεντς και το Measurable Data Token (MDT) πρόσθεσε 6,5% για να φτάσει τα 4 σεντς ανά κέρμα.

Όλα αυτά τα κρυπτονομίσματα έχουν κεφαλαιοποίηση κάτω από 40 εκατομμύρια δολάρια.

Η Fetch.ai (FET), με κεφαλαιοποίηση 195 εκατομμυρίων δολαρίων, κέρδισε σχεδόν 5% για να διαπραγματευτεί στα 23 σεντς.

Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης αγοράς κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin και του Ethereum, ήταν σταθερό.

Τα “κρυπτονομίσματα AI”

Τα “κρυπτονομίσματα AI” αναφέρονται στα αντίστοιχα διακριτικά έργων τεχνητής νοημοσύνης που βασίζονται σε blockchain.

Για παράδειγμα, το Fetch.ai είναι αφιερωμένο στη δημιουργία υποδομών για «έξυπνες, αυτόνομες υπηρεσίες» στην αλυσίδα εφοδιασμού, τα οικονομικά, τα ταξίδια και άλλα.

Το Cortext στοχεύει να είναι ο «πρώτος αποκεντρωμένος υπολογιστής στον κόσμο, ικανός να εκτελεί dApps με τεχνητή νοημοσύνη και τεχνητή νοημοσύνη στο blockchain».

Οι έμποροι κρυπτονομισμάτων ενισχύθηκαν από το ράλι στον S&P 500 και Nasdaq Composite, με γνώμονα τη Nvidia , η οποία εξέδωσε εκπληκτικές οδηγίες πωλήσεων αργά την Τετάρτη και ανέφερε τη ζήτηση για δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης. Οι προβλεπόμενες πωλήσεις της για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της 2024 ήταν περισσότερο από 50% υψηλότερες από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Η άγρια δύση της τεχνητής νοημοσύνης

Σε μια συγκεκριμένη περιοχή του τεχνολογικού κόσμου, ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά πίστευαν από καιρό ότι η άγρια δύση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να επωφεληθεί από την τεχνολογία blockchain και ενδεχομένως να αποτελέσει θετικό καταλύτη για την αγορά κρυπτονομισμάτων γενικότερα.

Συγκεκριμένα, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται πιο έξυπνη και καλύτερη στο χειρισμό της ταυτότητας των ανθρώπων στο διαδίκτυο, η τεχνολογία blockchain θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στη χρήση της ικανότητάς της να αναπτύσσει λύσεις ψηφιακής ταυτότητας σε κλίμακα.

Αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ μακριά, ωστόσο, καθώς είναι ακόμη νωρίς και για τις δύο τεχνολογίες.

Bitcoin και Ethereum διακυμάνθηκαν γύρω από την γραμμή μη μεταβολής την Πέμπτη

Bitcoin και Ethereum διακυμάνθηκαν γύρω από την γραμμή μη μεταβολής την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές παρέμειναν επικεντρωμένοι στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους που οδηγούσαν σε ένα παρατεταμένο Σαββατοκύριακο διακοπών.