Προβόπουλος: "Δεν ήρθα στον Ελλάκτωρα για ν' αποτύχω"

30/07/2018, 12:54
2507755

Το γενικότερο επιχειρηματικό τους πλάνο για την επόμενη μέρα του Ελλάκτωρα παρουσίασαν στους εργαζόμενους του Ομίλου οι Γιώργος Προβόπουλος και Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, λίγες μόλις ημέρες μετά την ιστορική αλλαγή και την εκπαραθύρωση της πλευράς Μπόμπολα-Κούτρα από την εταιρεία

Οι κύριοι Προβόπουλος και Καλλιτσάντσης έδωσαν έμφαση στη συμβολή των εργαζομένων στην αλλαγή στρατηγικής, στη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και στην ενιαία λειτουργία των εταιρειών, υπό την ομπρέλα του ομίλου, οι οποίοι θα είναι και οι βασικοί άξονες του νέου στρατηγικού σχεδίου της Ελλάκτωρ.

«Δεν ήρθα για ν' αποτύχω!»

Ο πρόεδρος της εισηγμένης Γ. Προβόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «τα αρνητικά μεγέθη της Ελλάκτωρ αποδίδονται, κυρίως, σε πρωτογενείς αιτίες. (…) Όταν μία εταιρεία δεν πάει καλά, θα πρέπει να εξουδετερώσει τις αδυναμίες της για να βελτιώσει τα αποτελέσματά της. Δεν πουλάει τα ασημικά της. Διότι εάν πουλήσεις τα ασημικά, την επόμενη χρονιά τι θα κάνεις; Τι θα πουλήσεις;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, αναφερθείς στα χρηματοοικονομικά μεγέθη του ομίλου, ο κ. Προβόπουλος σημείωσε ότι το 2017 ο όμιλος παρότι είχε ζημιές περίπου 40 εκατ. ευρώ, επιβαρύνθηκε με φόρο επί των κερδών της τάξης των 40 εκατ. ευρώ. «Επιβλήθηκε φόρος για ανύπαρκτα εισοδήματα» όπως είπε. Με τα δεδομένα αυτά, όπως σημείωσε, οι τράπεζες θα σταματούσαν να χρηματοδοτούν την Ελλάκτωρ, ενώ οι μέτοχοι θα αρνούνταν να συμμετάσχουν σε ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου.

Ο κ. Προβόπουλος τόνισε επίσης ότι το μεγάλο κεφάλαιο της Ελλάκτωρ είναι οι εργαζόμενοί της, οι οποίοι «εάν βάλουν πλάτη» θα καταστεί εφικτή η «αλλαγή προοπτικής» της εισηγμένης.

Επιπλέον, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσε με νόημα δεν θα συνέδεε την πορεία του με μία εταιρεία η οποία δεν θα είχε μέλλον. «Το τελευταίο που θα ήθελα, τώρα στα τελευταία στάδια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, θα ήταν να συνδέσω τ’ όνομά μου με μια αποτυχία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Προβόπουλος.

«Εμπιστοσύνη στον όμιλο»

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, κινούμενος σχεδόν στο ίδιο μήκος κύματος με την κ. Προβόπουλο, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι έχει μεγάλη και απεριόριστη εμπιστοσύνη τόσο στον ίδιο στον όμιλο όσο και στην ικανότητα των μετόχων και τόνισε με νόημα ότι θα πάψουν να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές και στεγανά μεταξύ των επιμέρους εταιρειών της Ελλάκτωρ.

Ο κ. Καλλιτσάντσης σημείωσε επίσης ότι η νέα στρατηγική θα περιλαμβάνει τη διεκδίκηση όχι μόνο των μεγάλων αλλά και των μικρών έργων με «τρόπο που θα διασφαλίζει θετικό οικονομικό αποτέλεσμα».