Λ. Φραγκιαδάκης: Πρωτοφανής η δυναμική στον κλάδο της ενέργειας

03/05/2018, 13:45
Εκδήλωση για την υπογραφή συμβάσεων με θέμα τη Στήριξη της Επιχειρηματικότητας μέσω Ελληνικών Τραπεζών, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.// ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠ

«Έχοντας υλοποιήσει με επιτυχία το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων αναδιάρθρωσης τους, και έχοντας χτίσει ισχυρή κεφαλαιακή βάση, οι ελληνικές τράπεζες είναι σε θέση να είναι ο καταλύτης των επενδύσεων στην Ελλάδα. Στην Εθνική Τράπεζα, αυτό το πιστεύουμε και το κάνουμε πράξη. Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία για την ανάκαμψη της οικονομίας, το σύνολο των κεφαλαίων που υπολογίζουμε να διαθέσουμε για χρηματοδοτήσεις είναι της τάξεως των 10 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία» ανέφερε ο Διευθύνων Συμβούλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης μιλώντας στο 3ο Ετήσιο Συνέδριο της Hellenic Association forEnergy Economics.

«Θεωρούμε πως οι επενδύσεις στην ενέργεια στην Ελλάδα θα είναι της τάξης του άνω των 8 δισ. ευρώ την επόμενη 5ετία. Στοχεύουμε, και δουλεύουμε έμπρακτα ως προς αυτό, να διαθέσουμε τουλάχιστον τα 2 δισ. ευρώ εξ' αυτών. Έχουμε διαχρονικά υπάρξει υποστηρικτές των μεγαλύτερων τομών και έργων στους βασικούς οικονομικούς κλάδους της χώρας. Έτσι και τώρα, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές της ενέργειας στην Ελλάδα, θα συμβάλλουμε έμπρακτα προς την ανάπτυξής της.

Είναι εμφανές λοιπόν, πως η ενέργεια για εμάς θα είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη της στρατηγικής μας στόχευσης, πράγμα που καθιστά την Εθνική Τράπεζα στην πράξη, ως την τράπεζα της ενέργειας, στηρίζοντας αυτή τη στιγμή όλα τα μεγάλα έργα του κλάδου. Αν πρέπει να συνταχθούν οι δυνάμεις μας στη χώρα γύρω από τους τομείς με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα, τότε αναμφισβήτητα ο τομέας της ενέργειας παρουσιάζει πρωτοφανή δυναμική» ανεφερε ο κ. Φραγκιαδάκης. Και κατέληξε λέγοντας πως «μαζί με τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα, τη μεταποίηση, τις μεταφορές και τα logistics, η ενέργεια στην Ελλάδα είναι και αναμένεται να εξακολουθήσει να είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομίας, ο τομέας που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον».