Στην Αθήνα ο Prem Watsa για συναντήσεις με Eurobank και Μητσοτάκη

11/07/2019, 15:27
1

Στην Αθήνα θα βρίσκεται στις 17 Ιουλίου ο βασικός μέτοχος της Eurobank και επικεφαλής του καναδικού ομίλου Fairfax, Prem Watsa, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τη διοίκηση της τράπεζας και με τις διοικήσεις των εταιρειών στις οποίες έχει μετοχική συμμετοχή.

Το καναδικό fund Fairfax είναι ο βασικός μέτοχος της Eurobank, της Eurolife ενώ έχει και συμμετοχές και σε άλλες εταιρίες, όπως ο Μυτιληναίος.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με την πολιτική ηγεσία της χώρας, τόσο με στελέχη της κυβέρνησης όσο και με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η παρουσία του στην Ελλάδα πέραν των σημαντικών επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει, σφραγίζει την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνει στην ελληνική οικονομία και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

«Μου αρέσει ιδιαίτερα η Ελλάδα – εξέρχεται από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και έχει μπροστά της τις εκλογές», είχε δηλώσει στο Bloomberg ο ίδιος τον περασμένο Μάιο, λίγο πριν τις ευρωεκλογές. «Εάν η Ελλάδα ακολουθήσει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις, πoυ θα μπορούσε κάλλιστα, τότε η χώρα θα ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό», είχε πει.