Σύσκεψη Μητσοτάκη με τραπεζίτες για τις χρεώσεις στις συναλλαγές

23/10/2019, 15:56
1

Στο Μαξίμου θα βρεθούν την Πέμπτη οι επικεφαλής των τραπεζών, ύστερα από το κάλεσμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για να συζητήσουν τo θέμα των χρεώσεων των τραπεζών.

Το ζήτημα των χρεώσεων στις τραπεζικές συναλλαγές έχει εγείρει έντονες αντιδράσεις και εκτιμάται ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους τραπεζίτες να μετριάσουν την επιθετική τιμολογιακή πολιτική.

Στην σύσκεψη θα συμμετέχει και ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος προανήγγειλε χτες σε τραπεζικό forum ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε χθες στους τραπεζίτες πως με την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα θα έχουν την απαραίτητη προστασία προκειμένου να μπορούν να ασκούν απρόσκοπτα αλλά πάντα με έλεγχο τα καθήκοντά τους.

Παράλληλα, προέτρεψε τις τράπεζες να ακούν την κοινωνία ενώ δε δίστασε αναφερόμενος στους τραπεζίτες να σημειώσει πως στο θέμα των χρεώσεων, υπάρχει η αίσθηση ότι «συνεννοηθήκατε» όπως είπε και έτσι πρέπει να το «αντιμετωπίσετε» όπως είπε ο υπουργός.