ΕΕΤ: Πρωτοβουλία για τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση μαθητών

24/03/2021, 15:05
ΕΕΤ: Πρωτοβουλία για τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση μαθητών

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών συμμετέχει για έβδομη διαδοχική χρονιά στο θεσμό της «European Money Week» της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΕΤ, στο πλαίσιο αυτό ολοκλήρωσε με επιτυχία χθες, 23 Μαρτίου, τον Τέταρτο Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα «European Money Quiz».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ 27 σχολείων με 305 ατομικές συμμετοχές, από 15 γυμνάσια και 12 λύκεια της χώρας, ιδιωτικά και δημόσια, από τους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κοζάνης, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Πέλλας, Φθιώτιδας και Χανίων.

Οι δύο νικητές για την πρώτη θέση που ανακοινώθηκαν είναι: το Τμήμα Γ3 του Γυμνασίου Εκπαιδευτήρια Δούκα, και η Γ΄ Τάξη του Γυμνασίου «Ιδιωτικό Γυμνάσιο Στέγκα» του Νομού Αττικής. Ακολουθούν με σειρά κατάταξης στη δεύτερη θέση το Τμήμα Α4 του Λυκείου «Pierce - Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας» Νομός Αττικής και στην Τρίτη θέση το Τμήμα Α4 του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών «Άννα Κομνήνη» Νομός Πέλλας.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα, αποτελεί το πρώτο σκέλος της κοινής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των μελών της για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό των μαθητών γυμνασίων και λυκείων ηλικίας 13-15 χρονών. Οι δυο μαθητές, νικητές του Εθνικού Διαγωνισμού θα εκπροσωπήσουν τα σχολεία τους και την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 20 Απριλίου 2021 στην αγγλική γλώσσα.

Η ΕΕΤ θα προσφέρει, ως επιβράβευση στους δύο πρώτους μαθητές του ελληνικού διαγωνισμού, από ένα προσωπικό φορητό υπολογιστή. Οι τέσσερις τάξεις που κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις θα λάβουν ως δώρο από την ΕΕΤ από έναν σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή για το σχολείο τους.

Η ΕΕΤ στην ανακοίνωση της ευχαριστεί όλα τα σχολεία, τους μαθητές και τους καθηγητές τους για τη συμμετοχή τους στον τέταρτο Εθνικό Διαγωνισμό και το ενδιαφέρον που επέδειξαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεπερνώντας τις δυσκολίες που ανέκυψαν λόγω των μέτρων πρόληψης από εξάπλωση της COVID-19.

Στόχος της ΕΕΤ, μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας, είναι να καταστήσει τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση εφικτή ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Προς το σκοπό αυτό η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της ΕΕΤ για το European Money Quiz θα παραμείνει ενεργή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους έτσι ώστε τα παιχνίδια γνώσεων για το Χρήμα και το ψηφιακό βιβλίο «Πρώτα Χρηματοοικονομικά Βήματα» να είναι προσβάσιμα από όλους, μαθητές, καθηγητές και γονείς.