Η DK, τα δάνεια Λογοθέτη, το προϊόν υπεξαίρεσης και το «παιχνίδι» των καθυστερήσεων!

28/08/2021, 01:56
Η DK, τα δάνεια Λογοθέτη, το προϊόν υπεξαίρεσης και το «παιχνίδι» των καθυστερήσεων!

Οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας απόκτησης αντί 85 εκατ. ευρώ στα περίφημα δάνεια Λογοθέτη από την DK, που πλειοδότησε μέσα από το σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε η Τρ. Πειραιώς, δημιουργούν εντυπώσεις και ερωτηματικά!

Προς τι η αργοπορία; Συμβαίνει κάτι; Τι άλλαξε; Ποιος ευθύνεται γιαυτό; Ποιες άραγε οι τελικές προθέσεις του διεθνούς fund και τι λέει η συστημική τράπεζα;

Για μια υπόθεση μείζονος σημασίας, οι πρωταγωνιστές της οποίας, εν προκειμένω ο εφοπλιστής Λογοθέτης και ιστορικά στελέχη της τράπεζας, προκάλεσαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στο τραπεζικό σύστημα, μπροστά στο οποίο το σκάνδαλο Κοσκωτά ωχριά!

Η Τράπεζα Πειραιώς διαβεβαιώνει πως όλα βαίνουν καλώς! Οι καθυστερήσεις είναι διαδικαστικού χαρακτήρα που προκύπτουν πάντα σε αντίστοιχες υποθέσεις και τραβάνε την ολοκλήρωση της διαδικασίας 2-3 μήνες πέρα από τις προβλέψεις! Μεσολάβησε και το καλοκαίρι, ο καυτός Αύγουστος, οι διακοπές και οι …φωτιές, οπότε λογικά όλα πήγαν πιο πίσω!

Ωστόσο, για να είμαστε ειλικρινείς, σε τέτοιες υποθέσεις μεγάλης έκθεσης στον Τύπο, με τεράστιο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, πάντα εγείρονται ερωτηματικά μέχρι την τελευταία στιγμή, μη τυχόν συμβούν υπαναχωρήσεις που οφείλονται σε απρόβλεπτους εξωγενείς παράγοντες!

Πόσο μάλλον όταν τα εν λόγω δάνεια του Λογοθέτη δεν αφορούν επιχειρηματική δράση που έπεσε έξω λόγω συνθηκών, αλλά αφορούν ξεκάθαρη υπεξαίρεση!

Λεφτά που όφειλε να αποδώσει ο μεγαλοεφοπλιστής, που την ώρα τούτη έχει προβεί σε παραγγελίες πλοίων ύψους 1 δις. διά μέσω της ναυτιλιακής του εταιρίας που είχε παράσχει μεταξύ άλλων εγγυήσεις για τα συγκεκριμένα δάνεια, τα οποία έβαλε βαθιά στην τσέπη εις υγείαν των κορόιδων!

Των μετοχών της τράπεζας δηλαδή, του ελληνικού δημοσίου και του απλού φορολογούμενου πολίτη που κλήθηκε να βιώσει αλλεπάλληλα μνημόνια την ώρα που οι κάθε λογής Λογοθέτηδες έκαναν πλιάτσικο στο τραπεζικό σύστημα και την στιγμή αυτή βρίσκονται στο απυρόβλητο υπό την ασπίδα της ασυλίας που με τροπολογία νομοθέτησε η κυβέρνηση!

Οπότε, υπό την έννοια αυτή, ίσως η DK να περιμένει την έκβαση των εξελίξεων!

Διότι όσον αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, η αρμόδια εισαγγελέας Ειρήνη Μαραγκάκη που χειρίζεται την υπόθεση, έχει στείλει τη σχετική εισήγηση της από τις 22-6-2021, στο Συμβούλιο πλημμελειοδικών το οποίο και θα αποφανθεί εάν η υπόθεση θα πάει οριστικά στο αρχείο!

Η εισαγγελική πρόταση είναι απαλλακτική λόγω της ασυλίας του νόμου και της μη έγκαιρης έγκλησης από τη διοίκηση της τράπεζας!

Ωστόσο, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ακόμη αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η οριστική ετυμηγορία του Αρείου Πάγου, η ολομέλεια του οποίου καλείται να αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα σχετικά με την συνταγματικότητα ή μη του σχετικού νόμου που επιβάλει την ασυλία στους τραπεζίτες για παλαιές αλλά και νέες υποθέσεις απάτης και υπεξαίρεσης!

Υπό το πρίσμα τούτο, ενδεχομένως η DK φοβούμενη απρόβλεπτες εξελίξεις, ίσως παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων, αναμένοντας και τυπικά τις σχετικές αποφάσεις του δικαστικού συμβουλίου και του Αρείου Πάγου!

Διότι σε περίπτωση που κάτι στον Άρειο Πάγο πάει στραβά, τότε το fund θα έχει στα χέρια του προϊόν απάτης και υπεξαίρεσης…

ΠΗΓΗ: Radar.gr