Πειραιώς- Alpha: Ποιοι «μίλησαν» και ποιοι «πούλησαν» πριν τις ΑΜΚ;

21/02/2022, 14:59
Πειραιώς- Alpha: Ποιοι «μίλησαν» και ποιοι «πούλησαν» πριν τις ΑΜΚ;

Η ύποπτη σιωπή (ενόψει παραγραφής) της Επ. Κεφαλαιαγοράς και το θάψιμο των 2 καραμπινάτων υποθέσεων!

Ως γνωστόν οι 2 κραυγαλέες και καραμπινάτες υποθέσεις χειραγώγησης, υποτιμητικής κερδοσκοπίας και κατάχρησης εσωτερικής πληροφόρησης στις μετοχές των τραπεζών Πειραιώς και Alpha λίγο πριν ανακοινωθούν επισήμως οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, αναστάτωσαν το επενδυτικό κοινό και προκάλεσαν ζήτημα ομαλής λειτουργίας της αγοράς, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των μικρομετόχων, αλλά και των ξένων θεσμικών επενδυτών!

Στο βαθμό που να απειληθούν ακόμη και οι ίδιες οι αυξήσεις κεφαλαίου, υπό το βάρος της κερδοσκοπίας, των ανοικτών πωλήσεων και του «ξεφορτώματος» που πραγματοποιήθηκε από μεγάλα χαρτοφυλάκια στα οποία περιήλθε μυστηριωδώς η εσωτερική πληροφόρηση για την αύξηση κεφαλαίου, της οποίας έκαναν κατάχρηση!

Οι 2 κραυγαλέες αυτές υποθέσεις μετά από τις σχετικές έρευνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έφτασαν ένα βήμα πριν το Διοικητικό Συμβούλιο για την απόδοση ποινών και ευθυνών!

Ωστόσο παρά την αγωνία της αγοράς να αποκαλυφθούν οι ένοχοι, οι δράστες του βρώμικου χρηματιστηριακού παιχνιδιού, στους οποίους θα επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα και οι Φάκελοι τους θα αποσταλούν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ούτε στη συνεδρίαση της Πέμπτης έφερε το θέμα στο ΔΣ!

Προτίμησε να ασχοληθεί με … περίεργες και κατευθυνόμενες αντικαταστάσεις, που έχουν να κάνουν με «έλεγχο» των εξελίξεων και των ελέγχων σε άλλες Ανεξάρτητες Αρχές!!!

Υπόγειο παιχνίδι εξουσίας δηλαδή, όπου η αξιότιμη κυρία Πρόεδρος φθάνει στο σημείο να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τους πάντες και τα πάντα…

Επί του προκειμένου τώρα, το μείζον ζήτημα που αναδύεται από την δυσώδη υπόθεση εσωτερικής πληροφόρησης, χειραγώγησης και υποτιμητικής κερδοσκοπίας στις 2 συστημικές τράπεζες, είναι ότι την ώρα τούτη παραμένει «θαμμένο», δεν έρχεται στο ΔΣ, δεν αποκαλύπτονται οι ένοχοι, ποιοι δηλαδή μέσα από τις τράπεζες μίλησαν και ποιοι «παίκτες» πούλησαν πριν την ανακοίνωση της αύξησης!

Και όσο οι 2 καραμπινάτες υποθέσεις κατάχρησης εσωτερικής πληροφόρησης δεν έρχονται στο ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς, τόσο και αυξάνουν οι πιθανότητες παραγραφής τους, μετά μάλιστα τον πρόσφατο νόμο Σταικούρα που μειώνει τον χρόνο παραγραφής για χρηματιστηριακές απάτες από τα 10 χρόνια στα 5!!!